Читај ми!

Турска је отписана, Србији једино Белгија смета на путу ка Мундобаскету

Репрезентација Србије је победама против Велике Британије и Турске завршила новембарски прозор квалификација за Мундобаскет. Остаје финиш у фебруару, када долазе Британци и гостује се код Грка.

Састав Светислава Пешића без НБА и појединих евролигашких звезда, као и играча из руских екипа, успела је да упише два тријумфа. Наставила је низ из августа. Није било лако, нарочито против Турске. Да је ушао "флотер" Скотија Вилбекина, неизвеност би се наставила и у наредном прозору.

Екипа у којој су на Евробаскету играли само Јарамаз, Ристић и Јагодић-Куриџа, потпомогнута узданицама Црвене звезде и Партизана, изашла је некако на крај са Британцима. Појачани Лучићем и Гудурићем извојевали смо и тријумф над Турцима. Радује видљив тимски дух и борба који се нису изгубили и после Евробаскета.

Србија је на скору 5-3, Турска је на 3-5, уз нашу предност у међусобним дуелима. Максимална добит из могућа три сценарија пре самог меча. Белгија, која нам је и "забиберила чорбу" је поражена од Грчке, тако да се и она одаљила од борбе за треће место. 

Ништа није готово. Нико није проглашен победником пре меча. Остају још два изазова, Велика Британија у Београду и Грчка у Атини. Фаворити смо у оба меча, али с таквим звањем смо у последњих пар година правили превише киксева. Зато оба меча треба да се озбиљно схвате, како не би зависили од других. Држимо ствари у својим рукама. То је најважније. Услови да испаднемо са треће позиције су охрабрујуће компликовани.

Главни конкурент је Белгија истог скора као Турска и са две победе против "Орлова". Чекају их гостовање на "острву" и меч са Турском код куће. Састав Ергина Атамана са играчима са евро-сцене је објективно јачи тим. На њима је да покажу већи квалитет. 

Једна победа је довољна "Орловима" за учвршћивање на трећем месту. Ако из два меча завршимо са 1-1, имаћемо укупно 6-4, док ће Белгија, у идеалном сценарију по њих, са две победе доћи на 5-5. Недовољно. Имамо "луксуз" једног пораза. 

Ваљало би да се посао одмах заврши против Велике Британије у Београду 24. фебруара, те да лет за Атину на меч заказан за 27. фебруар буде безбрижнији. Белгија игра своје мечеве у истом термину, тако да нема калкулисања.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво