Читај ми!

Три сценарија који воде Србију на Мундобаскет

"Орлови" су савладали Велику Британију, до краја квалификација постоје три могућности за пролаз на Светско првенство.

Кошаркаши Србије се труде из меча у меч да не постану још једна капитална жртва Фибиног прозора.

Досадашњи ток квалификација и битне победе

Још од летњих прозора и првих дуела са Грцима у Београду и Турцима у Истанбулу влада велики притисак на национални тим. Додуше, колико је Фиба стегла омчу око врата, толико смо и ми шутнули ослонац под ногама после два пораза од Белгије. Сад се боримо за ваздух, копрцајући се од меча до меча за кисеоник. Све се лакше дише, омча лабавија и већ против Турака можемо да се ослободимо вешала.

Србија је у најјачем саставу, баш пред Евробаскет, победила најјаче саставе главних конкурената Грчке и Турске. У Београду је виђен прави спортски спектакл. Врло лако смо могли да завршимо у дубинама Босфора, протраћивши одличан старт дуела са Турском и велику разлику. Срећа, па је домаћинима понестало гаса у завршници.

Вратили смо се у реалност Фибиних прозора и "крпљења" екипе кроз доброчинство и уступке евролигашких тимова. Партизан и Црвена звезда су дали своје играче, Тринкијери је пустио Јарамаза из Бајерна, члан састава са Евробаскета Марко Јагодић-Куриџа је такође пристигао из Будућности. Против Велике Британије је било "повуци-потегни", али у оваквој ситуацији победи се у зубе не гледа. 

Најбољи сценарио - победа над Турском

Као што су нама најбољи играчи ван земље, тако су и Турцима. У истом смо проблему. Турски играчи су у својим клубовима углавном подршка скупим Американцима. Нису толико ни квалитетни, а ни уиграни попут других слабијих екипа, које у томе имају предност. 

Србија је на скору 4-3, Турска 3-4. 

Србија мора да победи у Београду. Победа је једнака пролазу на Светско првенство. Ту нема збора. Србија 5-3, Турска 3-5, и две победе у међусобним дуелима. Чак и да у наредном прозору изгубимо оба меча, од Британије и Грчке, а Турска победи и изједначи се са нама, пролазимо даље због међусобног дуела.

Подношљив пораз од Турске

У Истанбулу смо победили 79:72, тако да је у случају лошег дана подношљиво изгубити до седам поена разлике. По једна победа на обе стране, али ми смо узгубили мањом разликом. 

Тај резултат преноси драму на наредни фебруарски прозор. Гостујемо Грчкој и долазе нам Британци. Турска игра против првопласиране Летоније и неугодне Белгије. Морамо да гледамо да бар, ако се деси да изгубимо од Грка у гостима (потенцијална мина), и Турци изгубе. На једнаком смо скору и мањи пораз из међусобног дуела иде нама на руку.

Неподношљив пораз од Турске 

Ако изгубимо са више од седам поена, наше је да победимо обе утакмице и да, грицкајући нокте од нервозе, чекамо пораз Турака. Побегли бисмо им за ту једну победу.

Прво скочи, па реци "хоп". Став који је једини могућ и исправан до краја квалификација. 

Ергин Атаман и Светислав Пешић водиће своје саставе у Београду 14. новембра. Остаје да видимо да ли ћемо се спасти гушења на вешалима или ће омча још јаче стегнути. 

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво