Читај ми!

Обрадовић пред Албу: Изванредан тим који годинама игра заједно

Кошаркаши Партизана сутра гостују екипи Албе у првом колу нове сезоне у Евролиги, а тренер црно-белих Жељко Обрадовић истиче да је Алба изванредна екипа која већ годинама игра заједно.

Кошаркаши Партизана су допутовали у Берлин, где ће сутра од 20 сати играти са немачким шампионом - Албом.

"Креће Евролига, играмо у Берлину против тима који је почео немачко првенство, одиграли су две веома добре утакмице, веома занимљиве. Оно што је веома типично за ту екипу је да имају изванредне аутоматизме у њиховој игри, да играју са доста измена, са доста играча. То је тим који већ годинама игра заједно", рекао је Обрадовић, пренео је званични сајт клуба.

Обрадовић је истакао и да кошаркаши Албе у сваком тренутку знају како ће да одреагују одбрамбено и нападачки.

"Имају једног изузетног играча, у питању је Лук Сикма. Он је практично човек који доста тога одлучује на терену, али не само он. Имају заиста добре играче, можда не толико познате широкој кошаркашкој јавности, али су заиста изванредан тим", навео је тренер Партизана.

Кошаркаш Партизана Данило Анђушић упозорава да отварање сезоне никад није лако.

"Алба је добра екипа иако дуги низ година не важе за једне од главних фаворита. Увек играју добру кошарку, поготово на почетку сезоне и увек су незгодан и атипичан тим. Играју брзо, незгодни су са свих позиција. Кључ ће бити зауставити њихову брзу игру и Сикмину креацију. Ако то успемо имамо велике шансе да остваримо победу. Јако је битно да добијемо утакмицу на отварању, поготово у гостима и да кренемо Евролигу у добром духу. То нам је, наравно, циљ", рекао је Анђушић.

За Партизан у Берлину неће играти раније повређени Ален Смаилагић и Алекса Аврамовић, као ни Грегор Глас.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво