Читај ми!

Весели о Обрадовићу: Расправљали смо се, имали смо посебан однос

Нови центар Барселоне Јан Весели присетио се како је изгледала сарадња са Жељком Обрадовићем у интервјуу за Јурохупс.

Чешки ветеран је током лета прешао из Фенербахчеа у Барселону, у којој ће слушати инструкције Шарунаса Јасикевичијуса.

Иако се бивши играч Партизана не сећа директних дуела против Шараса у играчким данима, зна колико је био квалитетан играч и сада као тренер.

„Искрено, не сећам се ничега од када сам играо против њега, али знам да је био одличан играч, сјајан плејмејкер. Знам колико је тешко бити плејмејкер код Жељка Обрадовића. Он (Јасикевичијус) жели да има веома паметне плејмејкере и био је веома паметан играч.Као тренер показује исто оно што је показао као играч, његов кошаркашки коефицијент интелигенције је на другом нивоу", каже Весели за Јурохупс.

Један од важних фактора за долазак у главни град Каталоније управо је био тај што је Јасикевичијус „Обрадовићева школа". 

„Да, то је такође један од разлога зашто сам дошао. Имао сам посебан и сјајан однос са њим, на терену и ван њега. Имали смо неке расправе, али то је увек било у корист тима, а Шарас је исти тип, жели да победи, контролише сваки детаљ, велики перфекциониста".

 Обрадовић и Весели су са Фенербахчеом дошли до титуле у Евролиги, највећег успеха у историји клуба. Освојили су и четири првенства Турске и по три трофеја у националном купу и Суперкупу.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво