Читај ми!

Американке потврдиле титулу светских првакиња, декласиран тим Кине

Кошаркашице САД убедљиво су надиграле селекцију Кине са 83:61 (18:13, 25:20, 25,14, 15:14) у финалу Светског првенства, освојиле нову златну медаљу и одбраниле прошлогодишњу титулу шампионки најелитнијег светског надметања.

Американке су и у финалном мечу потврдиле улогу доминантног фаворита надигравши и Кинескиње са двоцифреном предношћу, па ни једног момента током меча није било дилеме хоће ли одбранити титулу.

Од самог старта меча Американке су преузеле иницијативу и потом само увећавале предност до коначне победе и одвајања четврте златне медаље у низу и допуниле колекцију од 11 светских трофеја.

Тим је до победе у ефикасности предводила Ејџа Вилсон са 19 постигнутих поена, уз пет ухваћених лопти, једну блокаду и две украдене лопте.

Билсовова је проглашена и за најбољу играчицу Светског првенства, а у идеалном тиму нашле су се Бриџит Карлтон из Канаде, Хан Шу из Кине, Бријана Стјуарт из САД и Стеф Талбот из Аустралије.

У надметању за бронзану медаљу кошаркашице Аустралије убедљиво су надиграле селекцију Канаде са 95:65 (27:21, 24:22, 20:11, 24:11).

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво