Читај ми!

Јовановић: Знамо каква су очекивања, спремни смо за изазове

Тренер кошаркаша Црвене звезде Владимир Јовановић изјавио је да зна каква су очекивања навијача и истакао да је екипа спремна да одговори на све изазове у новој сезони.

Кошаркашки клуб Црвена звезда представио је у оквиру медијског дана Евролиге тим и опрему за нову сезону.

Јовановић је на конференцији за медије истакао да је тим извукао поуке из пријатељских утакмица које је Црвена звезда одиграла у припремном периоду и додао да верује у стручност људи које је као тренер окупио, као и то да ће дати све од себе како би испунили очекивања навијача.  

"Завршавамо припремну фазу и почињемо да се спремамо за прву утакмицу у АБА лиги која долази веома брзо. Сигурно да знамо каква су очекивања од нас и сигуран сам да смо спремни да одговоримо на све изазове", рекао је тренер Звезде Влада Јовановић.

Звезда је у прелазом року потписала важна појачања на свим позицијама, тим поводом Јовановић је рекао да је потребан одређени временски период како би екипа на терену била јединствена. 

"Има пуно нових играча и сигурно да је потребно време да се сви навикнемо једни на друге и да се неке коцкице сложе. То ништа не иде преко ноћи, то је један процес и урачунали смо то и верујемо да ће све да буде како треба", навео је тренер Јовановић. 

Црвена звезда ће први званични меч одиграти у суботу на свом терену против екипе МЗТ Скопље у првом колу АБА лиге.

Капитен о циљевима

Дугогодишњи капитен кошаркаша Црвене звезде Бранко Лазић рекао је да је тим одрадио све што је било потребно на припремама. 

"Нова сезона и нови тим. Доста је нових играча, али има и познатих лица. Ми смо одрадили припремни период, а за викенд нас очекује почетак сезоне. Одрадили смо оно што је било потребно да би сезону почели онако како треба. Циљеви су исти као и свих претходних сезона и даћемо све од себе да остваримо те циљеве", рекао је Лазић на конференцији за новинаре приликом представљања тима, истакао је капитен Бранко Лазић. 

Један од повратника у редовима српског и регионалног шампиона у кошарци, Немања Недовић још увек није у тренажном процесу због повреде коју је добио током наступа за Србију на Европском првенству. 

"Ја сам сада опорављен, али треба да направим тај постепени улазак у тренинг. Нажалост, имао сам већ искуства са повредом листа и није наивно. Може врло лако да се погорша. Постепено се уводим, упознајем се са екипом. На свакој позицији смо попуњени са два, негде и са три врло квалитетна играча, тако да је на нама да све то преточимо на терен и да дочекамо спремни ту утакмицу са МЗТ-ом у суботу", рекао је Недовић.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво