Читај ми!

Јокићеви Нагетси сазнали распоред утакмица у новој НБА сезони

Како се ушло у другу половину августа, НБА лига је објавила комплетан распоред утакмица за нову сезону 2022-2023 године. Као двоструки МВП, Никола Јокић је један од најпомињанијих играча у америчким медијима и овим поводом.

Денвер прву утакмицу званичног дела сезоне игра против ривала дивизије, екипе Јуте Џеза, у среду, 19. октобра. Нагетси онда лете у Сан Франциско где играју против актуелног шампиона лиге 21. октобра. Прву утакмицу у својој арени у Денверу имају у суботу 22. октобра, против екипе Оклахома Сити Тандера.

Интересантно је да ће 13 од првих 19 утакмица бити у гостима. Посебно ће пуно гостовања бити у периоду од 30. октобра до 25. новембра када ће осам од 11 утакмица бити изван Колорада. Најдужи боравак изван куће Денвер има у марту када играју пет сусрета заредом на путу, од 14ог до 22. марта. 

Денвер ће прелетети више миља него и један други тим у Западној Конференцији, чак осамдесет хиљада километара, док је просек око 72 хиљаде.

Почев од 18. децембра Нагетси имају период када 15 од 19 утакмица играју код куће. Сигурно да ће то одговарати и Николи Јокићу, да проведе што више времена код куће са породицом у време празничне сезоне. 

Посебно је битно за тим из Колорада што Нагетси играју у вечери када већина Американаца прославља Божић, 25. децембра, јер је тада огромна гледаност телевизије. Нагетси тог дана играју против једног од најјачих тимова лиге, Финикс Санса. То је једно од важних признања лиге и националне телевизије да се од тима очекује да ове године буде у врху лиге.

Интересантно је да ће Никола Јокић и Денвер Нагетси у чак 12 случајева имати узастопне сусрете са истим тимом, а чак четири пута ће то бити без додатних путовања. Верујемо да је лига решила да донесе такву одлуку да би смањила замор играча. Тако рецимо Нагетси играју против екипе Далас Маверикса и Луке Дончића 18. и 20. новембра, а обе утакмице су у Даласу. Са друге стране, 28. и 30. новембра играју против Хјустон Рокетса а обе утакмице су на домаћем терену за Денвер. 

Навијачи тима из Колорада почеће да купuју појединачне карте за утакмице већ ове суботе, 20. августа. 
 

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво