Читај ми!

Новицки улази у историју кошарке, Немци повлаче дрес са бројем 14

Kошаркашки савез Немачке потврдио је да ће повући дрес репрезентације са бројем 14 у част легендарног Дирка Новицког, пренео је специјализовани кошаркашки портал Јурохупс.

Церемонија повлачења броја 14 у част Новицког одржаће се 1. септембра у Kелну на отварању Европског првенства у кошарци.

Први пут у историји нека репрезентација ће повући број неког кошаркаша из употребе, а Новицки је истакао да је почаствован због тога.

"Био сам почаствован када ми је идеју предочио кошаркашки савез Немачке. Било је то лепо изненађење и већ сам узбуђен због свега што ме чека у Kелну. Амбасадор сам ЕП и једва чекам узбудљиве утакмице са великом тимовима и надам се да ће навијачи у Kелну и Берлину испунити дворане и направити сјајну атмосферу", изјавио је Новицки.

Председник Kошаркашког савеза Немачке Инго Вајс изјавио је да је Новицки заслужио овакво признање.

"Ако је неко ово заслужио, онда је то Дирк. Увек је био вољан да игра за Немачку и пружао је невероватне партије у 153 утакмице за нашу селекцију", изјавио је Вајс.

Новицки је са селекцијом Немачке освојио бронзу на Светском првенству у Индијанаполису 2002. године и сребро на Европском првенству 2005. у Београду.

Са Далас мавериксима је постао НБА шампион 2011. године.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво