Читај ми!

“Орлићи“, после велике борбе, надиграли Словенце и освојили бронзу на Европском првенству

Млади кошаркаши Србије, играчи до 18 година, савладали су Словенију са 70:67 (13:16, 19:18, 20:20, 18:13) и освојила треће место на Европском првенству које се игра у Измиру. у финалу Шпанија је савладала домаћина Турску са 68:61 и освојила златну медаљу.

После велике борбе млади кошаркаши Србије имали су више снаге и концентрације у финишу сусрета и стигли до заслужене победе и бронзане медаље. Словенци пружили велики отпор, водили су током већег дела сусрета. Ипак, наша селекција је показала квалитет у одлучујућим моментима и стигла до заслуженог тријумфа.

После нервозног стара на обе стране у којем су се Словенци нешто боље снашли и имали почетних 6:0. Нашу кошаркаши су успели да повежу редове и коначно погоде кош. Брзо су преокренули резултат и након две везане тројке повели са 13:10. Противник узвраћа истом мером и на крају првог периода је водио са 16:13.

Боља игра ривала на старту друге четвртине. Наши су промашили неколико отворених шутева што противник корисити и средином друго периода долазе до плус 10, 29:19. Након тајм-аута Србија успева да повеже редове и до краја периода смањи заостатак на прихватљивих минус два - 34:32.

Много боља игра наше селекције у трећем периоду. Брзо су репрезентативци Србије преокренули резултат и повели са 35:34. у наставку су успели да задрже агресивост. Боља игра у одбрани је резултирала повећањем предности, која је максимално износила плус седам - 49:42.

Финиш периода припао је противнику. Серијом 7:0 Словенци су успели да изједначе, а до краја периода и стекну предност од два поена 54:52.

Велика борба у последњем периоду. После пет минута игре Србија је стигла до четири поена предности 60:56. Наставила је наша селекција у истом ритму, а тројком Милијашевића на 2:42 до краја сусрета Србија је отишла на плус 10 - 67:57.

Словенци су одговорили серијом од 5:0 и вратили се у меч. Након тајм-аута наше елекције ривали су наставили серију постигли још четири поена и пришли на само поен заостатка.

Тридесет пет секунди пре краја резултат је био 67:66 за нашу селекцију. Ђоковић је потом погодио једно слободно бацања за два разлике.

У наредном нападу Словенци не погађају за три поена. Двадесет секунди пре краја Ћурчић погађа једно слободно бацање за плус три наше селекције. Противнику је, такође, задрхтала рука са линије слободних бацања, једно погођено од два. Потом и Ђоковић шест секунди пре крај погађа једно бацање за плус три.

Словенци су покушали али нису успели да погоде за три и славље наше селекције је могло да почне.

Најефикаснији у селекцији селектора Владимира Ђокића био је Ђорђе Ћурчић са 21 поеном, Лазар Ђоковић је убацио 15, а Илија Милијашевић је додао 11 поена.

У пораженој екипи Ален Зулић је имао учинак од 16 поена, а Јан Земљић 15.

у финалу Европског првенства секција Шпаније је савладала домаћина Турску са 68:61 и освојила златну медаљу. 

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво