Читај ми!

Пешић: Резултати, медаље и трофеји не зависе само од нас, радује Јокићев повратак

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић изјавио је данас на окупљању националног тима у Старој Пазови да евентуалне медаље и трофеји на предстојећим такмичењима не зависе искључиво од селекције Србије.

Кошаркаши Србије ће пре Евробаскета (од 1. до 18. септембра) одиграти две утакмице квалификација за Мундобаскет против Грчке (25. август) и Турске (28. август).

"Имамо све услове потребне за рад. Прво нам је идеја да будемо сви заједно јер дуго нисмо били заједно. Први циљ је да интегришемо играче. Већина никад није играла између себе, или ако су играли, то је било одавно. Веома важно је да разговарамо, да се дружимо, појединачно и групно, са читавом екипом. О томе шта нас очекује, како доћи до циљева. на терену ће се све видети", изјавио је Пешић на конференцији за медије у Спортском центру ФС Србије у Старој Пазови и додао:

"Важно је да се да максимум. Добра припрема зависи од нас, тај перформанс, то залагање, то зависи од нас. Резултати, медаље и трофеји не зависе само од нас."

Селектор је додао да је екипа данас радила индивидуално и да тек од четвртка креће тимски рад.

"Тек је почетак. По правилима Фибе и НБА тек сутра можемо тимски да тренирамо. Жеља нам је да искористимо време да се упознамо добро, да чујемо шта играчи мисле. После тога долази недеља, од 11, 12. августа, крећу утакмице", рекао је Пешић.

О Јокићу и фаворитима

Селектор је похвалио рад Николе Јокића, али истакао да српски центар мора да се навикне на европску кошарку.

"Јокић је средио своје тело. Физички је припремљен. Радује се да је са репрезентацијом. То се види. Играчи се радују што је ту. Ситуација је доста повољна са Јокићем. Ради добро, тренира добро. Остаје после тренинга. Први долази, последњи одлази. Другачија је мало игра за њега, различите су димензије терена. Рекет је пун у Европи, нема илегалне одбране. Треба му мало да се адаптира на начин игре у Европи", изјавио је Пешић.

Селектор кошаркаша Србије није уврстио свој тим у круг фаворита за титулу на Европском првенству.

"Из ове перспективе, видећемо ко ће с каквом екипом да игра. Словенија, Француска, Шпанија и Грчка... Немачка ће бити комплетна, играју код куће. То је из ове перспективе данас. Повреде и откази утичу на планове. Долази поново корона. Све те ствари могу да утичу на неки начин. Ту је и Италија која ће бити комплетна, Турска... Европско првенство је врло захтевно, игра се сваки други дан. Може да се деси да неко од фаворита брзо заврши турнир", рекао је Пешић.

Пре Евробаскета Србију очекују утакмице квалификација за Светско првенство против Грчке и Турске.

"Причаћемо о Грцима и Турцима кад дође време. Свака је утакмица другачија, свака је изазовна. Турска је један од кандидата, можда не у првом кругу, али тамо где се ми сада налазимо. И они имају исте амбиције као што су и наше", изјавио је селектор кошаркашке селекције Србије.

Пешић је рекао и да је први део припрема најслађи.

"Што каже један шпански тренер, страшно волим почетак припрема, тад су сви срећни и тренирају. А онда почињу да се доносе одлуке, ко коси, ко воду носи. Очекујем од сваког играча да преузме одговорност и да да додатни напор да се што пре скупимо и будемо екипа."

Селектор Србије Светислав Пешић додао је и да неће моћи да рачуна на Николу Јовића и Алексеја Покушевског који су остали у Америци да се боре за место у тимовима Мајамија и Оклахоме.

Пешић је говорио и за РТС и истакао да на припремама влада одлична атмосфера.  

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво