Читај ми!

Србија наставила жетву медаља у Орану, баскеташи донели 27. одличје

Мушка баскет 3x3 репрезентација Србије освојила је сребрну медаљу на Медитеранским играма у Орану, пошто је у финалу поражена у дуелу са Француском са 19:13.

Екипа Србије играла је у саставу Милош Антић, Стефан Момиров, Никола Ковачевић и Немања Станковић, саопштио је Олимпијски комитет Србије.

Баскеташи су одирали сјајан турнир без пораза до финала. Они су у групи остварили две победе, и то Кипра и вечерашњег противника у финалу, репрезентације Француске.

Након тога, у четвртфиналу састали су се прекјуче са репрезентацијом Хрватске коју су такође победили 17:14. У полуфиналу, првом мечу који су јуче одиграли, укрстили су снаге са Шпанијом.

И од њих су убедљиво били бољи резултатом 21:13. У финалу, састали су се поново са екипом Француске. Овога пута, Антић, Момиров, Ковачевић и Станковић нису успели да понове победу из групе, већ је Француска у финалу победила резултатом 19:13.

То је још једна у низу медаља које су баскеташи Србије освојили на светској сцени.

Након што су наши најбољи баскеташи пре само седам дана освојили Светско првенство у Антверпену, њихове млађе колеге освојиле су сребрну медаљу на Медитеранским играма.

Србија је тако дошла до 27. одличја на Медитеранским играма и тренутно заузима шесту позицију на ранг-листи са 12 злата. Испред су само Шпанија, Алжир, Француска, Италија и Турска.

Што се рангирања по броју медаља тиче, "орлови" заузимају осмо место, док је и по овом параметру неприкосновена Италија са чак 131 медаљом.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво