Читај ми!

Јокићу највећи уговор у историји НБА од 264 милиона долара

Центар Денвер нагетса и репрезентације Србије Никола Јокић потписаће највећи уговор у историји НБА кошарке пошто ће за петогодишњи продужетак сарадње са тимом из Колорада инкасирати 264 милиона долара, пренели су амерички медији. Новинар Денвер спортса Адам Мареш сматра да ће то бити последњи уговор за Сомборца у НБА лиги.

Такозвани супермакс уговор требало би да буде озваничен у току ноћи, активира се од сезоне 2023/2024. и у првој години донеће Сомборцу 46,55 милиона долара.

Сваке наредне године следи повећање од по осам процената, а последњу годину сам Јокић може да активира и извесно је да ће то и урадити за суму од 63,33 милиона долара.

Уговор обухвата и трејд-кикер клаузулу, у којој би Јокић у случају трејда могао додатно да инкасира новац у складу са процентима који се обрачунавају на основу трајања уговора.

Јокић је минуле сезоне просечно бележио 27,1 поен и 13,8 скокова по мечу у најјачој кошаркашкој лиги света.

Новинар Мареш: "Ово је можда Јокићев последњи уговор"

"Не би ме изненадило да је ово последњи НБА уговор који је Јокић потписао", написао је Мареш на Твитеру.

Додао је да нема никакве инсајдерске информације већ да верује да ће Никола завршити каријеру раније него што многи очекују.

"Да буде јасно, ово није нека вест коју преносим. Само делим своје мишљење, о чему сам већ причао раније. А сигурно не доносим неки суд да ли ће се то догодити или не. Увек сам веровао да ће се пензионисати прилично рано", поручио је новинар који прати Денвер нагетсе.

Двоструки узастопни МВП регуларног дела НБА лиге има 27 година, а по завршетку новог уговора са Денвером, који креће од сезоне 2023/24, имаће 33 године.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво