Читај ми!

Пешић: Били смо нестрпљиви, желели смо одмах да победимо

Селектор кошаркаша Србије Светислав Пешић није крио незадовољство након пораза од Летоније у квалификацијама за Светско првенство. Разлоге види у прераном опуштању, нестрпљивости и паду концентрације.

Летонија је у Риги савладала Србију са 66:59. Селектор Пешић је честитао ривалу и нагласио да је његова екипа одиграла два различита полувремена - прво у коме је контролисала игру и резултат и друго у коме су играли неку "другу" кошарку.

"Честитке Летонији, посебно на другом полувремену. Ми смо одиграли два различита полувремена, у првих 20 минута контролисали смо игру, урадили смо све што смо желели, а у наставку смо почели да играмо другу кошарку", изјавио је селектор Србије Свстислав Пешић.


"Као да смо желели да победимо одмах. Били смо нестрпљиви, без дисциплине у нападу. Нисмо играли као што смо желели. То је разлог што смо изгубили утакмицу, зато смо прво изгубили ритам утакмице", рекао је Пешић на конференцији за медије. "Летонија има много талента, посебно у спољној линији", додао је Пешић.

"Иако су наши бекови урадили веома добар посао на Ламушсу, Бертансу, посебно у другом полувремену нисмо контролисали унутрашњу игру. Имали смо мало физичких проблема. Ако ниси у доброј физичкој форми, ни концентрација није на нивоу на коме треба да буде."

Пешић је истакао да одбрана на спољну линију ривала није била адекватна.

"Знали смо да морамо да контролишемо шут за три поена и после тога да видимо како да контролишемо офанзивни скок. Од почетка утакмице то није било на нивоу који нам је био потребан. Веома је тешко за мене. Ово је нови тим, само седам дана смо заједно, различити играчи, неки који нису играли квалификације до сада, потребно је време", поручио је Пешић.  

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво