Читај ми!

"Орлови" почели припреме, Бјелица, Марјановић и Теодосић на Пешићевом списку

Кошаркашка репрезентација Србије почела је са уводним тренинзима у склопу припрема пред последња два меча прве фазе квалификација за одлазак на Светско првенство 2023. Селектор Светислав Пешић саопштио је тренутни списак играча на које рачуна за прве сусрете.

"Званичан старт припрема је 23. јуна, а до тада ће селектор Пешић и његови сарадници радити са играчима који су раније завршили сезону и којима је потребан увод у максималне напоре такмичарског ритма у квалификацијама", наводи се у саопштењу КСС-а.

Тим на који ће селектор рачунати у овом квалификационом "прозору" биће комплетиран пред званичан старт припрема, а листа кандидата за национални тим тренутно изгледа овако:

Алекса Аврамовић, Алекса Ускоковић, Алекса Новаковић, Огњен Јарамаз, Данило Анђушић, Милош Теодосић, Вања Маринковић, Дејан Тодоровић, Немања Дангубић, Урош Трифуновић, Дејан Давидовац, Немања Бјелица, Балша Копривица, Бориша Симанић, Марко Јагодић-Куриџа, Филип Петрушев, Душан Ристић, Марко Пецарски, Бобан Марјановић, Никола Јовић.

Прва два дана, српски национални тим ће се припремати у Београду, а у том периоду ће бити организована и конференција за медије којом ће квалификациони прозор бити и званично најављен.

У суботу, 25. јуна, репрезентација Србије путује за Ниш где ће наставити са припремама.

У среду, 29. јуна, тим Србије путује из Ниша за Ригу, где ће 30. јуна играти против Летоније.

Након утакмице, репрезентација се враћа у Ниш где ће 3. јула од 21 час дочекати репрезентацију Белгије.

На четири одигране утакмице до сада, тим Србије има 3 победе и један пораз, а наредне две утакмице су од велике важности пред другу фазу квалификација јер се остварени резултати преносе у новоформирану групу у којој ће Србија, Летонија и Белгија одмерити снаге са тимовима Грчке, Турске и Велике Британије.

Од тих шест тимова, само три ће изборити пласман на Светско првенство 2023.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво