Читај ми!

ЦСКА се огласио: Знамо да је ово политичка одлука

Председник ЦСКА Андреј Ватутин изјавио је да је руски тим политичком одлуком избачен из кошаркашке Евролиге, саопштио је клуб из Москве. Специјалну позивницу за учешће у наредној сезони Евролиге добили су Партизан и Валенсија.

Евролига је раније данас донела одлуку да у наредној сезони најквалитетнијег европског клупског такмичења не учествују руски тимови због рата у Украјини.

"Одлука је донета пре састанка и било је веома тешко очекивати другачији резултат. Ово је политичка одлука. Већина евролигашких клубова је уверена да владе њихових земаља не би дозволиле да се игра против руских клубова. Сигуран сам да овде нема победника. Такође, Ðорди Бертомеу је нагласио да се ради о изнуђеном политичком кораку због којег сви губе, као и да би лига била јача са ЦСКА", навео је Ватутин.

Против суспензије руских клубова гласали су ЦСКА и Макаби.

"Било је много речи о значају ЦСКА за Евролигу, али је ипак донета одлука против нас. Одузели су учешће Русији у Евролиги. Нажалост, у последња три месеца нико од челника Евролиге није нашао за сходно да разговара са руским клубовима о могућности да учествују у будућности у такмичењу. Као последица овога, мораћемо да видимо како ће ова одлука бити легално формулисана. После тога, заједно са адвокатима, донећемо одлуку. Није било речи о одузимању власничких права ЦСКА у Евролиги, јер намеравамо да останемо њени сувласници", закључио је Ватутин.

Специјалну позивницу за учешће у наредној сезони Евролиге добили су Партизан и Валенсија.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво