Читај ми!

Јовановић: Честитам Звезди, идем из Меге

Тренер кошаркаша Меге Владимир Јовановић изјавио је вечерас после пораза од Црвене звезде (88:66) у мајсторици полуфинала Суперлиге Србије да су црвено-бели заслужено славили и пласирали се у финале. Јовановић је уз похвале супарницима саопштио и да се растаје са мегом и наставља каријеру у другом тиму.

Кошаркаши Црвене звезде убедљиво су у дворани "Александар Николић" савладали екипу Меге са 88:66 у трећој утакмици полуфиналне серије плеј-офа Кошаркашке лиге Србије и резултатом 2-1 пласирали се у финале, а Јовановић им је честитао после меча.

"Честитиам Звезди на победи, заслужено је победила и прошла у финале. Сезона је била јако дугачка и компликована. Имали смо удара и повреда и коронавируса и солидно смо завршили сезону. Свима у клубу желим све најбоље у наставку каријере. Натерани смо били да играмо са малом ротацијом, Звездин ростер то захтева. У овој утакмици нисмо имали нимало свежине, а Калинић је показао раскошан квалитет и ставио нас на разлику коју нисмо могли да стигнемо", рекао је Јовановић.

Он је додао да су заблуде да је Мега тим без такмичарских амбиција.

"Тим је направљен да играмо са младим момцима. Ради се о врло квалитетним, младим играчима. Нико им није рекао да не морају да добијају утакмице. Озбиљна је фрка на њима да морају да тренирају и боље и јаче, па чак и кад је ривал Звезда коју добијеш у један одсто случајева".

Јовановић је најавио да се растаје са Мегом и да ће каријеру наставити на другом месту.

"Наставићу каријеру негде друго. Сутра шетња поред Дунава са кучетом, док њему не досади. Знам где сам дошао. Три године сам био у Русији, па у Кини и Јапану. Овај посао је био велики изазов. Велики број младих играча је прошао и сви су одлазили на виши ниво. Задовољан сам јер су момци из месеца у месец напредовали и постајали бољи", рекао је Јовановић.

Кошаркас Меге Лука Церовина истакао је да је његов тим много енергије потрошио у претходној утакмици и да није имао снаге да парира објективно јачем ривалу.

"Честитао бих Звезди на заслуженој победи и целокупној сезони. Честитам и мојим саиграчима. Напредовали смо доста ми млади играчи у овој сезони. Много смо енергије изгубили у претходној утакмици. Хвала тренеру Влади на свему и још неким људима у клубу који нас напуштају", изјавио је Церовина.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво