Читај ми!

Звезда одбранила титулу у АБА лиги, црвено-бели и наредне сезоне у Евролиги

Кошаркаши Црвене звезде одбранили су титулу у регионалном такмичењу освојену прошле сезоне, пошто су у мајсторици финалне серије савладали Партизан 80:77. Црвено-бели ће наредне сезоне, као освајачи АБА лиге, поново наступати у Евролиги. Меч обележио и једносатни прекид током којег су испражњене трибине дворане "Александар Николић".

Црвена звезда освојила је нову титулу у АБА лиги, шесту у последњих седам сезона, савладавши у мајсторици финалне серије екипу Партизана 80:77.

У неизвесном дуелу, у којем је виђено 15 смена у вођству, Звезда је имала више нерава у самом финишу и дошла до пете победе над вечитим ривалом ове сезоне, далеко најважније.

Захваљујући титули, црвено-беле наредне сезоне очекује наступ у Евролиги, док се црно-бели и даље надају да могу да добију специјалну позивницу за такмичење у елити.

Меч је обележио и једносатни прекид, који су изазвали навијачи Звезде убацивањем тврдих предмета у терен, па су судије прекинуле меч и наложиле пражњење комплетних трибина. 

Важност меча условила је да обе екипе нервозно уђу у меч. У првих 20 минута виђен је неуобићајено велики број изгубљених лопти, по 12 на обе стране, а у таквој игри боље су се снашли црно-бели.

Звезда је постигла првих шест поена на мечу, а до средине прве деонице резултат је био 6:3. Црно-беле је предводио Кевин Пантер, који је већ у првих 10 минута убацио 10 поена (укључујући и тројку у последњој секунди), за вођство свог тима 20:18.

Лазић је погодиоза три на старту друге четвртине, што је била једина тројка црвено-белих у првом полувремену.

На другој страни, Лесор и Аврамовић су се придружили Пантеру, па је предност црно-белих ишла до максималних +7 у два наврата.

Играчи Партизана убацили су пет тројки у првих 20 минута, али је завршница првог полувремена припала домаћој екипи, која је на крилима добре одбране Марковића и Холинса пришла на 37:33.

Навијачи црвено-белих у неколико наврата су убацивали тврде предмете у терен, па је почетак другог дела одложен за више од 20 минута, пошто су судије меча наложиле да се испразни део партера иза једног од кошева.

Звезда је на старту треће деонице дошла до изједначења, а онда - нови прекид.

После четврте личне грешке Николе Калинића поново су разни предмети улетели у терен, а судије су одлучиле да прекину меч док се не испразни комплетна дворана "Пионир".

Прекид је трајао готово сат времена, а утакмица је настављена пред празним трибинама. Та чињеница као да је склонила притисак са играча обе екипе, па је трећа деоница била најефикаснија - 26:21 за Звезду.

Црвено-бели су успели да у финишу трећег периода дођу до предности, коју су чували у већем делу последње деонице.

Партизан је преко Пантера и Мура остајао у игри до последњег минута, а одлучујућу тројку за новог-старог шампиона постигао је Нејт Волтерс на 39 секунди до краја.

Ушло се у пенал-завршницу, а Аврамовић је у две ситуације промашио по једно слободно бацање, док је на другој страни у два наврата био прецизан Дејан Давидовац.

Ипак, Партизан је имао шут за продужетак, али је Кевин Пантер био непрецизан, па је Звезда дошла до шестог трофеја у регионалном такмичењу, чиме се изједначила са вечитим ривалом.

Пантер је меч завршио са 27 постигнутих поена, Аврамовић је додао 11, док се у победничком тиму истакао Давидовац са 15, а меч-винер Волтерс додао је 12.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво