Читај ми!

Звезда боља од Партизана за вођство у финалној серији

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Партизан са 90:76 у првом мечу финалне серије АВА лиге која се игра до три победе. Наредни меч ова два ривала игра се у недељу од 20.00, поново су домаћини црвено-бели.

Неизвестан дуел два ривала достојан финала једног такмичења. Љубитељи кошарке могли су да уживају у потезима који ову игру чине атрактивном. Било је свега, пуно трчања, погодака, стегнуте руке и промашаја, немогућих потеза. Црно-бели су држали егал у првом делу игре, друго полувреме Звезда је одиграла агресивније и стигла до победе и предности у финалној серији.

Обе екипе агресивно ушле у меч. Јурњава по целом терену из које је прво Звезда направила серију од 7:0 и отишла на плус пет. Уследио је одговор црно-белих који су са неколико тројку успели да преокрену резултат, а нешто касније и они су имали плус пет. До краја првог периода Звезда је смањила на 23:19.

Друга четвртини настављена је у сјајном ритму. Екипе нису дозвољавале ривалу да се озбиљније одлепи. Кошеви су се постизали у мини серијама. Партизан је успео да се оде на максималних плус шест.

Црвено-бели су брзо реаговали и вратили резултат у егал. Звезда је шутевима са дистанце успела да преокрене резултат. У финишу периода црно-бели су изједначили. Да би последњи кош у полувремену била тројка Ивановића, па је Звезда на "велики" одмор отишла са плус три 42:39.

Црвена звезда је трећу четвртину отворила серијом од 8:0 и стигла до двоцифрене предности - 50:39. Нешто касније црвено-бели су након тројке Добрића имали и плус 12 - 53:41.

Домаћин је наставио у истом ритму и дошао до предности од плус 13. Партизан је одговорио мини серијом и пришао на минус девет.

Звезда је у неколико наврата успевала да врати двоцифрену предност, али су црно-бели успели да смање и у последњи период ушло се при предношћу црвено-белих од 66:58.

Црвено-бели су последњи период отворили серијом 4:0 и вратили двоцифрену разлику. Настављена је велика борба, црно-бели су имали спреман одговор и држали резултатски прикљичак. Са две везане тројке Мура пришли су на шест поена заостатка - 70:64.

Домаћин је поново успео да се одлепи и успевао је да одржава двоцифрену предности и два минута пре краја имао је плус 14. Црвено-бели су потом рутински привели меч крају за коначних - 90:76.

Најефикаснији у црвено-белом био је Ивановић са 16 поена, њега су пратили Митровић и Добрић са по 14. У екипи Партизана Пантер је убацио 15 поена, Мур 12, а Ледеј 11.

Наредни дуел два ривала на програму је у недељу од 20.00, домаћин и другог меча је Црвена звезда.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво