Читај ми!

Савршен меч црно-белих против Будућности, Партизан у финалу АБА лиге

Убедљивим тријумфом од 101:77 против Будућности, кошаркаши Партизана пласирали су се у велико финале АБА лиге. Одличан пут и још боља одбрана донели екипи Жељка Обрадовића прво финале регионалног такмичења после девет година. Црно-бели полуфиналну серију решили у своју корист 2:1 и за трофеј ће се борити против победника дуела између Црвене звезде и Цедевита Олимпије, који је на програму у понедељак.

Готово савршен меч одиграли су кошаркаши Партизана у одлучујућем дуелу полуфиналне серије АБА лиге против Будућности и на крају убележили више него убедљив тријумф - 101:77.

Под палицом Жељка Обрадовића, црно-бели се враћају у финале регионалног такмичења први пут од 2013. године, када су последњи пут и освојили трофеј.

Партизан је од првог до последњег минута одиграо озбиљну утакмицу против солидне Будућности, али је екипа Александра Џикића дозволила противнику да се одлепи у другој деоници и после тога није било повратка.

После спорог почетка меча, у прва три минута вишена само четири погођена сободна бацања, Партизан је ушао у шутерску серију и дошао до предности.

Будућност је успела да парира тројкама, па црно-бели на први одмор одлазе са предношћу од 26:21.

У редовима Партизана изузетно је расположен био Кевина Пантер, који је у Подгорици одиграо разочаравајући меч, а Американац је у првом полувремену у дворани "Александар Николић" убацио 20 поена.

Уз то, одбрана београдског тима била је значајно ангажованија, што је добрим делом заслуга Радета Загирца и Алексе Аврамовића, па Партизан серијом 16:2 стиће велику предност.

До полувремена, предност црно-белих попела се на +20 (55:35), а Партизан је у првих 20 минута убацио 10 тројки из 17 покушаја, уз само три изгубљене лопте.

Покушала је Будућност да узврати у трећој деоници. Гости су добро шутирали за три поена, али је Партизан, упркос нешто успаванијој четвртини, успео да задржи високу предност и у последњу четвртину ушао са +18.

Црно-бели у последњих десет минута нису желели да дозволе противнику ни промил шансе да може до некаквог преокрета. Предност је расла све до максималнх +28 (96:68), на три минута до краја.

Тројкама Ди-Џеја Силија, Будућност је избегла праву резултатску катастрофу, али и завршила такмичење у региону ове сезоне.

Пантер је меч завршио са 30 постигнутих поена, Зек Ледеј је додао 16, Раде Загорац 11, а Матијас Лесор 10.

У пораженој екипи истакао се Сили са 20 поена (шест тројки), Кендрик Пери је додао 15.

Партизан ће играти у великом финалу и борити се за шампионски пехар и пласман у Евролигу наредне сезоне, а противника ће сазнати у понедељак, када полуфиналну мајсторицу играју Црвена звезда и Цедевита Олимпија (19.00).

Финална серија АБА лиге почиње у петак, 27. маја, а играће се до три добијене утакмице.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво