Читај ми!

Евролига тешко може да одузме лиценцу ЦСКА, Руси желе да буду домаћини у Београду

Московски кошаркашки клуб ЦСКА могао би да игра следеће сезоне у Евролиги за коју поседује лиценцу. Иако су ове сезоне суспендовани, постоји шанса да "армејци" играју своје утакмице следеће сезоне у Београду или Истанбулу, рекао је председник клуба Андреј Ватутин.

Подсећања ради, ЦСКА, Зенит и Уникс су ове сезоне суспендовани из Евролиге, а учешће ЦСКА се води под "фуснотом".

Ипак, делује да би могло да дође до промене после састанка у Београду током Фајнал фора, пише Јурохупс.

Наводно је Евролига пробала да одузме лиценцу руском тиму, али то није правно изводљиво. ЦСКА се обратио свима и рекао да жели да игра, а могућни домаћини су Београд и Истанбул.

"Наравно, наша је велика жеља да играмо у Евролиги и то само по себи није довољно пошто много фактора утиче на овакву одлуку и поготово политички. Руски спорт је у тешкој ситуацији, сада је тренд избацивање Руса из такмичења. Наше фудбалске клубове и репрезентацију суспендовала је Уефа, хокеј се игра без Руса и чак нас је Евролига избацила", рекао је Ватутин.

"Русија нема ТВ права на Олимпијске игре 2026. и 2028. године. Да будемо искрени, преживећемо ово, али тешко се развијамо. Ми смо поднели захтев да играмо Евролигу у сезони 2022/23, писмо је добио борд и деоничари и спремни смо са нашим колегама да дискутујемо о свему. Разматрамо да домаће мечеве играмо у Београду или Истанбулу јер ми контакт са Евролигом нисмо прекидали током целе ове ситуације."

Уколико ЦСКА буде играо следеће сезоне, то значи једна мање специјална позивница у оптицају.

Подсећања ради, Партизан и Црвена звезда су спомињани као могући кандидати за "вајлд кард" најјачег европског кошаркашког такмичења.  

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво