Читај ми!

Јокић у историјским књигама НБА лиге – какве су реакције из Америке

Никола Јокић други пут заредом добиће трофеј за најкориснијег играча у регуларном делу сезоне у НБА лиги. Јокић је победио у конкуренцији Џоела Ембида и Јаниса Адетокумба, а дописник РТС-а из Чикага Александар Жигић пренео је прве утиске и реакције из Сједињених Америчких Држава.

Чинило се да свако ко иоле прати кошарку и НБА лигу није имао сумње да ће Никола Јокић бити МВП и ове године, што је и више него заслужио својом изванредном игром на свакој утакмици, обарањем низа историјских рекорда – и у свом тиму и у самој лиги.

Истовремено је остао искрено скроман, несебичан момак из Сомбора, који воли своју породицу, родни град и Србију, али исто тако и Нагетсе, град Денвер и навијаче широм Америке који га топло поздрављају.

Просечно је током регуларног дела сезоне бележио 27,1 поен, 13,8 скокова и 7,9 асистенција по утакмици, али је његов учинак много већи јер је носио свој тим до пласмана у плеј-оф, без двојице саиграча – Џамала Мареја и Мајкла Портера јуниора.

Такође, ретки су били случајеви да су утакмице "грумења" преношене на ударним каналима, али се то променило захваљујући Николи Јокићу.

Аналитичар И-Ес-Пи-Ена Стивен А. Смит, један од најпознатијих кошаркашких новинара у САД, рекао је да је гласао за Џоела Ембида, али да нема проблем са тим што је српски играч добио МВП признање.

Додао је, имајући на уму његов учинак, да сваки тим у лиги спрема посебну стратегију како би спречио Јокића да одигра добро.

Иако су сви медији објавили информацију коју је први пренео његов колега Адријан Војнаровски, НБА лига још није издала званичну информацију.

Из стручног штаба Нагетса је за РТС потврђено да ће проћи још неколико дана пре него што одлука буде званично објављена и да нико до тада не може коментарисати награду.

Осим нове награде, очекује се да Јокић потпише нови петогодишњи уговор са Нагетсима, чиме ће постати најплаћенији кошаркаш у историји најјаче лиге на свету.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво