Читај ми!

Миротић бољи од Лучића, Барса вратила брејк Бајерну

Кошаркаши Барселоне савладали су у Минхену екипу Бајерна 75:66 и повели 2:1 у четвртфиналној серији Евролиге. Одличну партију у домаћем тиму пружио је Владимир Лучић, али је на другој страни фантастичан био Никола Миротић. Следећи меч на програму је у петак, такође у Минхену.

Понадали су се кошаркаши Бајерна да могу да изненаде Барселону, нарочито после победе у "Блауграни", али је екипа Шараса Јасикевичијуса вратила брејк и поново има предност домаћег терена.

Гости су у Минхену од првог тренутка знали шта желе, већ до полувремена стекли озбиљну предност, коју тим Андрее Тринкијерија није успео да надомести упркос доброј игри у другом полувремену.

Велики број поена дозволили су Баварци гостима у првој четвртини (26:17), која је и одредила даљи ток меча, а већ на полувремену Барса је имала 18 поена предности - 49:31.

Пробудио се домаћи тим у наставку, заиграо знатно агресивније у одбрани, што је донекле дало резултата - Барса је у трећој деоници задржана на само 10 поена.

Ипак, кључну серију гости праве почетком последње деонице, када су и дефинитивно одбили напад Бајерна, који је до краја успео да ублажи пораз - 75:66.

Владимир Лучич је одиграо одличан меч за домаћи тим постигавши 17 поена, али га је засенио Никола Миротић који је убацио 25 и био најзаслужнији за тријумф своје екипе.

Барса је повела са 2:1 у серији која се игра до три победе, а прву меч лопту за пласман на фајнал-фор имаће већ у петак, када је на програму нови дуел у Минхену.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво