Читај ми!

Калинић: Зрело играли свих 40 минута; Марковић: Ниш ми дуговао трофеј

Кошаракаш Црвене звезде Никола Калинић рекао је да је његов тим одиграо зрело и искусно током целог финала Купа Радивоја Кораћа и да је заслужено одбранио трофеј.

Кошаркаши Црвене звезде освојили су Куп Радивоја Кораћа, пошто у финалу у Нишу победили Партизан са 85:68 (20:13, 29:15, 18:18, 18:22).

"Сјајна утакмица за нас, коначно смо одиграли поприлично зрело свих 40 минута. Одлична атмосфера, ово је оно шта би кошарка требало да буде са навијачима оба тима. И они су били мање-више коректни на трибинама, било је уживање играти. Ми смо одиграли шта смо хтели, контролисали скок, њихово можда најјаче оружје. Показали смо да имамо више играча који могу да допринесу у овом тренутку и да смо зрелији и искуснији у овом тренутку. Нису они одиграли лоше, ми смо били бољи", рекао је Калинић новинарима после финала.

Крилни кошаркаш, који је се овог лета вратио у Звезду да буде један од предводника екипе, сусрет са Партизаном завршио као најефикаснији у победничком тиму са 18 поена.

"Добар је осећај. Сви потенцирају ту реч лидер. Прија ми, али је ипак један тим победио други. Покушавам искуством, знањем да допринесем, прошао сам много оваквих утакмица, трудим се да дајем савете саиграчима. И ја имам овакву улогу први пут после дуго времена."

"Требало ми је мало времена да се прилагодим, да контролишем своје емоције и одлуке на терену. Све то иде у добром смеру, напредујемо као екипа и сада те завршнице које су нам биле проблем приводимо крају боље, знамо тимски шта желимо да нападамо кад треба и то иде боље. Добро се осећам у улози лидера", додао је.

Калинић се осврнуо и на то колико је важно било искуство његовог тима у финала у ком је имао за ривала млад тим Партизана.

"Увек је то искуство пресудно, посебно у оваквим мечевима, лакше је остати смирен на терену. Младост је њихова предност у неким мечевима, као и рецимо попут опоравка где је боље да имаш млади тим. Ипак, ми смо били млађи тим када смо прекинули доминацију Партизана. Терен је мерило на крају дана и све те ствари падају у воду", рекао је Калинић.

Изабраници Дејана Радоњића освојили су први трофеј у сезони и направили одличан увод за оно што селеди у наставку, а то је борба за пехаре у регионалној АБА лиги и домаћем првенству.

"Сезона иде по плану. Освојили смо куп. У АБА лиги имамо један пораз, све иде како треба. У Евролиги смо имали неке поразе, али смо можда подигли мало очекивања, сви би прихватили да ћемо имати оволико победа пре почетка. После неких победа у гостима су се људима подигла очеквања па иде причч о плеј-офу, фајнал-фору. Погледајте првих осам или 10 екипа, то су озбиљне екипе, озбиљни играчи, велики буџети, играчи са великим искуством. Не одустајемо од Топ 8, имамо мечеве код куће против озбиљних конкурената, надам се да ћемо да победимо", закључио је Калинић.

Марковић: Пресрећан сам, Ниш ми је дуговао трофеј

Кошаркаш Црвене звезде Стефан Марковић био је срећан после освајања Купа Радивоја Кораћа.

"Прелепо, баш сам рекао да ми Ниш дугује трофеј, јер сам са Хемофармом испадао у полуфиналу и финалу. Пресрећан сам стварно. Хвала стручном штабу и навијачима. Од првог тренутка смо играли фантастично. Сви који су чували Пантера, не могу никога да издвојим, одиграли су фантастично. Завршили смо прво такмичење које најкраће траје и најслађе је за играње", рекао је Марковић новинарима после меча.

Победом у Нишу Звезда је одбранила трофеј освојен прошле године, а Марковић је сусрет завршио са 13 поена, од чега су неки били веома важни за расплет утакмице.

"Не игра један играч. Доста играча је одиграло дефанзивно. То нам даје снагу да играмо растерећено. Сви момци су обавили огроман посао", поручио је Марковић.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво