Читај ми!

Две године од одласка Кобија Брајанта у легенду

У недељу, 26. јануара 2020. године, свет спорта уздрман је вешћу о смрти Кобија Брајанта. Он је, заједно са својом ћерком, шесторо путника и пилотом, погинуо у паду хеликоптера у Калабасасу, у Калифорнији.

Несрећа се догодила када је Брајант са ћерком ишао на дечји кошаркаши турнир у Таузенд Оуксу, у Оранџ каунтију. Током лета Брајантовог приватног хеликоптера (у питању је био Сикорски  S-76B, какав користи и енглеска краљица) временски услови нису били најпогоднији. 

Каснија истрага је утврдила одсуство у ваздухоплову система TAWS (terrain awareness and warning system), чија употреба није била неопходна према важећим федералним прописима, а који је управо предвиђен за поменуте услове за летење.

Прошле године породица Брајант је изричито тражила да се годишњица његове смрти не обележава на посебан начин, као и да се не деле садржаји у вези са његовом смрћу на друштвеним мрежама.

Коби Брајант је драфтован од стране Шарлот Хорнетса, али је после трејда, који је укључивао и Владе Дивца, отишао у Лос Анђелес лејкерсе.

Провео је 20 НБА сезона у Калифорнији, повукао се у априлу 2016. године. Пет пута је био шампион најјаче кошаркашке лиге света. Сматра се једним од најбољих кошаркаша свих времена. Постхумно је постао члан Куће славних.

Против Торонто репторса 2006. године постигао је 81 поен, што је други највећи број поена који је постигао један кошаркаш током једног меча.

Освојио је Оскара за најбољи кратки анимирани филм "Драга кошарко" 2018. године, базиран на писму које је Брајант посветио спорту којим се бавио 2015. године.

На много начина био је особа остварена и ван кошарке.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво