Читај ми!

Обрадовић: Они су се нудили, а ми нисмо знали да узмемо

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић после победе против Лијеткабелиса није био задовољан игром свог тима. Посебно је истакао да су због пропуста у одбрани непотребно дозволили да гостујући тим повремено преузме иницијативу.

Црно-бели су славили против литванског тима са 84:77 у петом колу Еврокупа али њихов тренер није био задовољан приказаном игром.

"Осећај је да смо играли доста добро у неким моментима и више пута имали по 10 поена разлике, али смо дозвољавали да се врате", изјавио је тренер Обрадовић.

Укратко је анализирао меч констатујући да су црно-бели имали доста пропуста у одбрани и у неколико наврата препуштали иницијативу супарницима.

"То су проблеми у нашој игри, некада не разумемо како играмо одбрану. Они су се нудили, а ми нисмо знали да узмемо. Неколико пута смо имали 10 поена предности и са клупе звали одбрану, а играчи нису испунили. Чиста деконцентрација, причамо о одбрани човек на човека, ту мораш да будеш фокусиран. Не причам о зони у коју су они рецимо стали сад на крају. Важна победа, честитам играчима и хвала свима који су дошли да нас подрже", рекао је Обрадовић на конференцији после меча.

"Овај тим је шутерски оријентисан, а ми каснимо за играчима. Зашто каснимо? Видећемо на снимку. Ледеј и Пантер имају искуство и ко још? Копривица? Смаилагић? Глас? Ово је новембар, ко је очекивао да овако буде у новембру свака му част", додао је трофејни стручњак.

Обрадовић је објаснио због чега је вечерас капитен био Немања Дангубић уместо Радета Загорца.

"Ништа специјално, то је само моја одлука. Ја сам једини човек који има одговорност за такве ствари. Ја сам решио да Дангубић буде капитен. Нико други не може да одлучи осим мене. То је све нешто што је нормално, јер ја са овим играчима живим 24 сата," рекао је Обрадовић.

"Одлуке доносим искључиво у интересу тима, на основу онога што раде на тренинзима, како се понашају. Поред Загорца нису играли ни Трифуновић, Куруц и Милетић. То не значи да неће играти у следећим мечевима. Сваки од њих је важан и мора да буде спреман да допринесе пет секунди или 39 минута и 55 секунди. Свако ко носи овај дрес мора да зна да се од њих то очекује", поручио је Обрадовић.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво