Читај ми!

Обрадовић: Одбрана је на нивоу, али морамо нешто и да убацимо

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић рекао је да тим мора да одигра добро и у одбрани и у нападу против Лијеткабелиса у Еврокупу.

Црно-бели у среду од 20.30 сати у "Штарк арени" дочекују литвански тим у петом колу Еврокупа.

"Они су екипа која игра типичну литванску кошарку. Разлика је у то што су тим оријентисан на унутрашњу игру и много очекују од играча на позицији пет, Ђорђа Гагића. То су прве идеје које имају у нападу", рекао је Обрадовић новинарима у "Штарк арени" и додао:

"Важно је истаћи да су они тим који су у претходне четири утакмице у Еврокупу имали у просеку 28 шутева за три поена. Предњачи Орели, који је на последњој утакмици шутирао 7/14 и негде у просеку има девет покушаја за три поена".

Искусни стручњак зна како зауставити литванску екипу.

"Ми треба да смањимо те њихове покушаје и да им онда смањимо проценат шута. То је кључ утакмице. Њихова унутрашња игра и шут за три поена, као и офанзивни скок, где обично Гагић и неки други играчи се залећу на скок у нападу. То је оно о чему треба да водимо највише рачуна", истакао је Обрадовић и објаснио на који начин његов тим треба сутра да игра.

"Ми треба да пробамо да будемо на нивоу одбране као и до сада, с тим што морамо да играмо боље у нападу. Kада то кажем, мислим да играмо брже у транзицији и ситуацијама пет на пет на пола терена, а морамо нешто и да убацимо. У последње време имамо слаб проценат шута. То је сигурно нешто на чему инсистирамо и на чему радимо сваки тренинг", каже Обрадовић.

Обрадовић је истакао и да ће Јам Мадар врло вероватно пропустити сутрашњи меч.

"Мадар има проблем са леђима. Није тренирао јуче и данас, лично мислим са ће бити прилично тешко да буде у тиму. Пробао је да ради, имао је велике болове без обзира на терапију. Видећемо како ће сутра да се осећа".

После 10 победа у низу, Партизан је везао два пораза, а Обрадовић истиче да то није пореметило атмосферу у тиму.

"Нема разлога, ово је тек почетак сезоне. Kао што смо били свесни када смо добијали све те утакмице, да ће доћи тренутак када ће неко да нас победи. Пораза и победа ће бити и даље, а ми морамо да наставимо да радимо на начин на који смо радили. Сада водимо рачуна о здрављу играча, до сада је било све океј, појављују се неки ситни проблеми, који доводе до тога да играчи нису могли да тренирају, али то је тако".

Обрадовић је похвалио и досадашњи рад стручног штаба.

"Изузетно сам задовољан са свим што ради мој стручни штаб, медицински део стручног штаба, физиотерапеути, масери. Желим да им честитам на томе. Захваљујем се свим члановима стручног штаба на свему што смо досад урадили. Момци раде изванредно, поносим се на то како функционишемо и то је начин на који треба да наставимо да радимо", закључио је Обрадовић.

Плејмејкер Далас Мур каже да је тим фокусиран за овај меч.

"Играмо против доброг тима. Играмо на нашем терену, треба да се фокусирамо на себе и спроведемо у дело план утакмице. Имају добре шутере, у доброј су форми, сећам се Орелија из Италије. Воле да спуштају лопту у рекет, припремамо се данас и фокусирани смо на меч", истакао је Мур.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво