Читај ми!

Кошаркашице Србије надиграле Хрватице у квалификацијама за ЕП

Кошаркашице Србије савладале су Хрватску резултатом 84:66 у мечу Групе Ф, Квалификација за Европско првенство.

Србија је демонстрирала сјајну кошарку у првом полувремену. Наставак је донео агресивнију игру домаћина који је пришао на минус девет. Ипак наше су успеле да одрже предност, зауставе налет Хрватица и стигну до убедљиве победе.

Наше су добро ушле у меч, од самог старта наметнуле су свој стил игре. Наше девојке су имале у два наврата предност од седам поена разлике. Међутим, Хрватице су успеле да ухвате прикључак да приђу на поен заостатка. Ипак, кошаркашице Србије до одласка на одмор успевају да оду на плус три, 24:21.

Наставак је донео још бољу игру наше селекције и после нешто више од четири минута игре Србија је имала двоцифрену предност - 38:28.

Два минута пре краја првог полувремена наша селекција је имала плус од 15 поена - 50:35. До краја другог периода повећале су предност и на велики одмор отишле са максималних плус 20 - 55:35.

Друго полувреме наше су почеле нешто слабије у нападу, противнице успевају да мало смање заостатак, и после пет минута игре оствариле су 11:2 и пришле на 57:46.

Хрватице су до краја трећег периода успеле да одрже ову разлику - 62:51.

На старту последње Хрватице су успеле да смање на једноцифрени заостатак. У последњих пет минута игре ушло се при предошћу наше селекције од 71:62.

Ипак, кошаркашице Србије су успеле да одбију овај налет противница и у финишу стигну до убедљиве победе - 84:66.

Најефикаснија у репрезентацији Србије била је Црвендакић са 33 поена, њу су пратиле Крајишник са 15 и Андесон са 13 уз девет асистенција. У пораженом тиму Бегић 19, а Дојкић 18.  

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво