Читај ми!

Почиње НБА шоу, светла позорнице уперена у Јаниса, Јокића, али и Ирвинга и Симонса

Утакмицама Милвоки – Бруклин (01.30), а потом и ЛА Лејкерс – Голден Стејт (04.30), почиње нова сезона НБА лиге. Титулу бране Милвоки Бакси, који се уздају у унапређену верзију Јаниса Адетокумба, која је почела да погађа шут са дистанце. Никола Јокић ће покушати да докаже и одбрани МВП признање од гладних суперзвезда лиге које ће покушати да га свргну са тог трона. Поред свих њих, под лупом ће бити и ситуације у којима су Кајри Ирвинг и Бен Симонс, али и целокупне организације какве су Лејкерси, Санси, Нетси, Хит...

Након нешто мање од три месеца паузе, све је спремно за почетак нове сезоне НБА лиге, 75. у историји овог такмичења.

Нови лого, као и сјајне рекламе и маркетинг најавили су покретни шоу програм најјаче клупске кошарке на свету.

За разлику од претходне две, ова сезона ће трајати пуне 82 утакмице и очекује се да ће све дворане имати дозволу за максималну посету, те да напокон неће све бити у сенци коронавируса (надамо се). 

Све очи љубитеља кошарке биће од 01.30 часова по нашем времену упрте на дешавања у "Физерв форуму", где ће Милвоки бакси одржати свечану церемонију, подићи нови шампионски банер и уручити прстење својим играчима.

Тим из Висконсина прошле сезоне освојио је своју другу титулу у историји франшизе, прву после равно 50 година.

Милвоки у нову сезону улази са вером у тимски дух, у добитну формулу од прошле сезоне и "ажурирану" верзију Јаниса Адетокумба, која је судећи према партијама из предсезоне, почела да у већим процентима погађа шутеве са дистанце.

Бакси су остали без ветеранског присуства Пи-Џеј Такера и Џефа Тига, али су вратили Џорџа Хила и освежили ростер са Роднијем Худом и Грејсоном Аленом.

Јанис и дружина имаће најтежи задатак у читавој лиги, пошто је познато да је одбрана „круне" тежа него њено прво освајање.

Конкурената је много, а против једног ће укрстити копља већ прве вечери.

Бруклин нетси важе за првог конкурента и екипу у коју ће бити упрто много очију.

Упркос томе што су окупили нестварни таленат (Дурент, Харден, Грифин, Олдриџ, Милсап, Херис, Милс, Томас, Бембри), главна прича око Нетса јесте ситуација Кајрија Ирвинга.

Одбијањем вакцинације против коронавируса, Ирвинг је удаљио себе од саиграча, пошто су из управе клуба одлучили да га неће отпустити, али да невакцинисан играч не може тренирати нити играти утакмице за овај клуб.

Утисак је да би то бреме могло вући и успоравати овај тим, па би решавање те ситуације требало бити приоритет.

Међу осталим конкурентима за НБА титулу налазе се оба тима из Лос Анђелеса, прошлогодишњи финалиста Финикс, освежени и појачани Мајами, док су као "вајлдкарте" тј екипе из сенке Денвер, Голден Стејт, Филаделфија, Чикаго...

Клиперси ће у великој мери зависити од здравственог стања Каваја Ленарда. „Канџа" је током прошлосезонског плеј-офа доживео тежу повреду укрштених лигамената колена и судећи по његовој „историји болести", не очекује се да ће убрзати процес опоравка, већ супротно, да неће имати проблем да сачека сваки неопходни дан како би био спреман 100 одсто да изађе на терен.

Лејкерси су један велики знак питања пред почетак нове сезоне.

Леброн Џејмс окупио је своје старе другаре у једном од последњих покушаја да освоји још неки прстен и у том сегменту се приближи "недостижном духу" који је Мајкл Џордан.

У Лејкерсе су се вратили ветерани Хауард, Рондо, Ариза, Бејзмор, Елингтон и Бредли, а језераши су довели и Диандре Џордана, Кармела Ентонија и Расела Вестбрука.

Изгубили су Поупа (Папу), али су довели Монка (Монаха) и Нана (Калуђера), који ће заједно са Хортон-Такером и Думбојом унети нешто свежију крв у далеко најстарију и искуснију екипу у лиги.

Пред "језерашима" је ипак тежак задатак, пошто су у предсезони изгубили свих шест мечева и показали да ће морати много више да се потруде како би тај пројекат успео.

Финикс санси су били веома близу остварењу сна прошле сезоне, али су у финалу поклекли пред Милвокијем.

Изабраници Монтија Вилијамса сигурно имају велику жељу за осветом, али и потврдом пријатног изненађења и ове године.

Екипу су појачали Пејтон, Шемет и Мекги, али Сансима је главни проблем тренутно продужетак уговора једног од најбољих играча.

Одужили су се разговори са центром Ејтоном, који је захтевао максималну екстензију, а коју по свему судећи неће добити, па би та ситуација могла негативно да утиче на Финикс.

Мајами хит је решен да што пре понови успех од пре две сезоне, када су играли НБА финале. 

Пет "Кум" Рајли, поново је склопио веома занимљиву екипу коју ће поверити тренеру Сполстри, у нади да ће их овај водити до самог врха.

Иако су остали без Игодале, Драгића, Аризе, Нана и Бјелице, делује да ћемо видети знатно јачи Мајами ове сезоне, пошто су "врелину" појачали Кајл Лаури, Пи-Џеј Такер и Маркиф Морис.

Утисак је да је тим са Флориде довео искусне, чврсте и паметне играче, одличне дефанзивце, који им могу много тога донети. 

Када причамо о Денвер нагетсима, наравно да је рефлектор уперен ка Николи Јокићу.

Српски центар је прошле сезоне заслужено освојио признање за најкориснијег играча регуларног дела такмичења, чиме је исписао историју како српске, тако и европске и светске кошарке. 

Никола Јокић ће попут Јаниса Адетокумба имати један од најтежих задатака, пошто гладна хорда сјајних кошаркаша жели да га свргне са трона најбољег међу најбољима.

Нагетси ће поново дужи период бити без "друге виолине" Џамала Марија, који се опоравља од тешке повреде и није познато хоће ли им бити на располагању у доигравању.

Денвер није блистао у предсезони, због чега су уследиле критике тренера, али и звезде тима. 

Ипак, очекује се да Мајкл Портер Јуниор коначно покаже пун потенцијал и израсте у једног од, бар нападачких, лидера екипе.

Такође, Ерон Гордон, Џамајкл и Џеф Грин могу бити од велике помоћи Николи Јокићу, у покушају да се пробије баријера звана финале Западне конференције.

Голден Стејт ће након две пуне сезоне напокон бити комплетнији за услуге Клеја Томпсона, који је добио медицинско зелено светло након опоравка од две најтеже повреде у свету спорта.

Уз маестралног Карија, увек свестраног Грина, повратника Игодале, али и одличних аквизиција какви су Ото Портер и Немања Бјелица, "Ратници" поново могу бити најнезгоднија екипа у лиги и фаворит из сенке.

Од осталих екипа на које треба обратити посебну пажњу, издвајају се Филаделфија и Чикаго.

Дани и месеци су прошли, а Бен Симонс упркос свој жељи, није напустио Пенсилванију. 

Док Риверс има пред собом готово немогућу мисију - екипу која је из године у годину бележи неуспехе и траћи таленат, а сада има више него покварене односе, играче који не желе да буду ту и не желе да играју једни са другима.

Нова аквизиција Андре Драмонд и први човек екипе Џоел Ембид закопали су ратне секире и заправо делују моћно, али је Бен Симонс део слагалице који се никако не уклапа, па је занимљиво видети како ће Филаделфија одиграти своје карте, куда послати Симонса и оно најбитније - шта добити заузврат. 

"Јунајтед центар" ће након дужег низа година поново бити дом супер занимљиве кошарке.

Чикаго булси поново делују као веома квалитетна и забавна екипа, па би ваљало што чешће одвојити око на њих.

Прошле сезоне у Илиној дошао је Никола Вучевић, а овог лета Булси су били активни на тржишту, па су довели Демара Дерозана, Лонза Бола, Алекса Каруса, Дерика Џоунса и Тонија Бредлија.

Чикаго је сада скуп младости и искуства, играча који подједнако добро погађају за три поена, са полудистанце или у рекету, екипа која игра одлично како у одбрани, тако и у нападу. Чикаго је сада екипа коју не желите на свом путу...

Александар Петровић (AlexPetro23)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво