Читај ми!

Партизан креће у нову европску одисеју, Обрадовић упозорава на агресивни Хамбург

Јасно је да ћемо за противника имати тим који игра изузетно агресивну кошарку, изјавио је Жељко Обрадовић, тренер кошаркаша Партизана пред меч са Хамбургом у Еврокупу.

Први ривал црно-белих у новој сезони Европкупа биће Хамбург, против кога играју у гостима у уторак од 19.30.

"Нама је добро познат, направили смо анализу и гледали много снимака утакмица. Јасно је да ћемо за противника имати тим који игра изузетно агресивну кошарку, који покушава чак и после примљеног коша да трчи и то је главна одлика", рекао је Обрадовић.

"Без икакве дилеме морамо да сведемо њихов број постигнутих поена из транзиције на минимум, да будемо свесни да је то тим који игра изузетно агресивну одбрану свих 40 минута, морамо да будемо спремни на то. Морамо да пробамо да зауставимо њихове најбитније играче који доста креирају, али и погађају."

Жоц истиче да је сваки почетак такмичења у европским такмичењима посебан.

"С обзиром на то да је прва утакмица, има посебну драж. Ново је такмичење, видим код играча велику жељу на тренингу која је присутна од када смо се скупили, да радимо на највишем могућем нивоу и с те стране не могу да имам замерки. Може да их буде чак и када се одигра најбоља утакмица. Пробаћемо да имамо што дуже концентрацију. У ових неколико утакмица које смо одиграли у АБА лиги било је доста добрих ствари, али и неких лоших тренутака. Све је то негде нормално јер се екипа још навикава на мене и ја на њих. Све је то процес који траје и за који је потребно време", објашњава тренер црно-белих.

Он је упитан и како му се чини нови систем такмичења у Еврокупу, где је много тимова у првој фази, а онда се елиминационе утакмице играју на једну победу.

"Свима је исто. Како нама, тако и другима. Најбоље што можемо да урадимо је да се прилагодимо на тај систем такмичења и да размишљамо само о следећем противнику. То је сада Хамбург, о свему другом је беспотребно размишљати. Такмичење још није почело, не треба размишљати о плеј-офу, једној утакмици. Биће времена и за то", закључио је Обрадовић.

Обрадовић је рекао да је екипа спремна и биће у истом саставу као против Цибоне.

Пантер мисли само о победи, Мура Еврокуп подсећа на "мартовско лудило"

Кошаркаш Партизана Кевин Пантер изјавио је да тим жели победу на старту нове сезоне у Еврокупу.

"Идемо да победимо. На памети нам је само победа, да будемо своји и играмо утакмицу по утакмицу. Знам да играју агресивно, да доста трче... Ми морамо да останемо фокусирани на себе, да будемо најбоља верзија", рекао је Пантер новинарима после тренинга.

Плејмејкер црно-белих је прокоментарисао и нови систем такмичења.

"Има неколико тимова за које никад нисам чуо, али то није важно. Сви могу да играју. Ми ћемо бити спремни да одговоримо на то", поручио је Пантер.

Његов саиграч Далас Мур каже да ће екипа у Немачкој гледати само себе и покушати да одговори на прави начин ривалу који игра добру дефанзиву.

"Идемо утакмицу по утакмицу, фокусирани смо на себе. Чека нас Хамбург, екипа која игра добру одбрану. Ми ћемо да се потрудимо да урадимо све што тренер од нас траж и победимо. Гледали смо доста снимака, сада знам више о њима него пре тога. Имају добру игру у транзицију, морамо одбраном да одговоримо на то", каже Мур и додаје да се њему нови систем такмичења допада.

"Другачије је од онога што сам играо када сам био у Француској, али ми се свиђа. Више утакмица, више шанси, биће забавно. Подсећа доста на 'мартовско лудило' у колеџ кошарци, све може да се деси. Зато ниједног противника не смеш да схватиш олако. То је наш план", рекао је Мур и потврдио да је повреда иза њега и да му је скочни злоб добро.  

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво