Читај ми!

Карим Абдул Џабар: Ирвинг угрожава све око себе тиме што се не вакцинише

Око 95 одсто НБА кошаркаша је вакцинисано против Ковида 19, али у овом тренутку прича се само о једном играчу – звезди Бруклин Нетса Кајрију Ирвингу, који не жели да се вакцинише и који је због тога суспендован (и, последично, губи велике количине новца, упоредо са тим што сама његова екипа трпи његовим неиграњем). Свој став, у разговору за Си-Ен-Ен, поводом овог питања изнео је и легендарни Карим Абдул Џабар.

Он је своју одлуку недавно објавио на друштвеним мрежама, када је одлучено да му неће бити дозвољено чак ни да тренира са екипом.

Он је истакао да "не жели да буде херој нити зликовац", већ да је у питању само "његова жеља да уради оно што сматра да је најбоље за њега, управо као што други раде вакцинишући се".

Карим Абдул Џабар, шестоструки НБА шампион и члан дворане славних, активно пропагира бенефите и важност вакцинације.

"Разумем Кајрија када каже да жели да уради оно што њему одговара, оно што се њему чини исправним, али то што се њему чини исправним може да угрози друге људе. Његове саиграче, њихове породице, људе који раде у Нетсима. Он их излаже ризику. Као такав, он није добар саиграч, најпростије. И он то мора да схвати", рекао је Џабар.

"Ти људи морају да ураде све како би се заштитили. Маске и вакцине доказано раде управо то и, искрено, ја не знам о чему он говори", закључио је Карим Абдул Џабар. 

 

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво