Читај ми!

Кошаркашице Звезде после 12 година на европској сцени

Кошаркашице Црвене звезде у четвртак од 20 сати играју против руског представника Надежда из Оренбурга у хали у Железнику први меч у групној фази Еврокупа. Биће то прва утакмица кошаркашица Звезде на евросцени после 12 година.

Освајач Еврокупа 2019. године, актуелни освајач Купа Русије и четвртопласирана екипа руске Премијер лиге протекле сезоне је први противник у групној фази Еврокупа, у којој ће противници Звезде бити још Олимпијакос и Бидгошћ.

Тренер Црвене звезде Драган Вуковић истакао је да на почетку његов тим чека тежак испит.

"За нас је непознаница систем такмичења, мораћемо да се прилагодимо, нови смо. Незгодно је што је Оренбург, један од највећих кандидата за освајање Еврокупа, евролигашка екипа, наш противник одмах на почетку."

"Имају високе играчице, али имамо и ми наше квалитете. Као што су они нама непознаница, тако смо и ми њима. Борићемо се и трудити да се представимо у најбољем светлу, да видимо колико можемо", рекао је Вуковић за клупски сајт.

Капитен Невена Наумчев очекује добар меч.

"Драго нам је што ћемо представљати Црвену звезду у Европи, посебно значи нама које смо дужи период ту. Желимо да представимо клуб најбоље што можемо, верујем у своју екипу и нашу енергију. Очекујем добру утакмицу. Позивам публику да нас подржи у што већем броју и пружи нам додатну снагу.

Улаз на утакмицу првог кола групе Е Еврокупа између Црвене звезде и Надежде из Оренбурга је бесплатан.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво