Читај ми!

Ултиматум за Кајрија Ирвинга: Не тренира и не игра док се не вакцинише

НБА екипа Бруклин нетси, саопштили су да неће дозволити Кајрију Ирвингу да се појављује на тренинзима и утакмицама, док се не вакцинише.

Генерални менаџер ове НБА франшизе Шон Маркс изјавио је да "Ирвинг неће моћи да тренира или наступа за Нетсе док не испуни све услове и буде пуноправни члан екипе".

Према закону у том делу САД, Ирвинг, који се није вакцинисао, не може да присуствује утакмицама и дешавањима на домаћем терену, али би у теорији могао да игра на гостовањима.

Нетси су ипак срушили ту теорију, саопштивши да Ирвинг, уколико се не вакцинише, неће моћи да игра ни на гостујућим утакмицама.

"Он је донео личну одлуку и ми поштујемо његово индивидуално право на избор", додаје Маркс.

Занимљиву изјаву дао је тренер Нетса Стив Неш.

"Дефинитивно ћемо играти без њега и морамо научити на играмо без њега ове сезоне. Само зависи где и колико дуго ћемо бити без њега", изјавио је некадашњи кошаркаш.

Бројни медији у САД наводе да нова одлука Бруклин нетса врло лако може натерати Ирвинга да затражи промену средине у неки клуб у чијој регији закони нису попут оних у Њујорку, Сан Франциску... 

Ирвинг има 29 година, а током каријере је играо још за Кливленд и Бостон. У Бруклин је дошао 2019. године као слободан агент.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво