Читај ми!

Митровић: Огромна победа у оваквом моменту

Кошаркаш Црвене звезде Лука Митровић рекао је да би огроман тријмуф против Будућности тешко био остварен да није било навијача. Прокоментарисао је значај победе као и тактичке промене у тиму изазване бројним изостанцима саиграча због здравствених проблема.

Црвено-бели су синоћ у дербију другог кола АБА лиге победили Будућност са 71:63 на домаћем паркету, а најефикаснији играч меча је нагласио важност победе у врло тешком тренутку за тим.

"Огромна победа за нас у оваквом моменту, где чекамо да нам се прикључе саиграчи који су вукли проблеме с повредама током, готово целих припрема, па се други врате, онда стигну нови проблеми. У таквим условима је тешко организовати тренинге и тренирати, а камоли играти утакмице против оваквих ривала против којих смо ми играли" истакао је Митровић, посебно нагласивши да на све утиче и динамичан распоред мечева.

"Против Фенербахчеа тамо, Будућности, Макабија који нас очекује ове недеље. У таквим околностима свака победа добија још на тежини и гради и чини овај тим већим. У сваку следећу утакмицу мислим да ћемо ући бољи, искуснији и квалитетнији као тим", рекао је Митровић новинарима после меча.

Митровић је био најефикаснији с 19 поена и седам скокова, а једно од питања новинара је било да ли је тактичка замисао била да овог пута игра на позицији центра.

"Не варате се, у околностима где је само Кузмић класична петица, тако смо се спремали. То је једино могуће у овом тренутку", рекао је крилни центар Звезде.

"Није ми страно, играо сам на петици и раније у претходним тимовима, сусретао сам се с таквим изазовима, није ми то страно."

Митровић истиче да је публика у Пиониру одиграла важну улогу.

"Лепа и прва права атмосфера од почетка сезоне, надам се да ће их бити још много, да ће трибине остати отворене током целе сезоне, јер тешко да бисмо ово добили да се играло у празној хали. У неким одлучујућим тренуцима, кад је деловало да губимо конце и контролу над утакмицом, уз подршку са трибина, извукли смо још неки мали атом снаге и успели да окренемо то у нашу корист."

Првотимац Звезде истиче да је његова добра форма резултат тога што је цео припремни период прошао са тимом.

"Задовољан сам. Мени је значило што сам од почетка био са екипом на припремама. То нисам имао ранијих сезона, увек сам некако каскао за екипом кад сам се прикључивао. Требало ми је времена да пронађем форму и уклопим се са тимом. У овом случају сам ту од првог дана, здрав сам. Хqвала Богу, никаквих проблема нисам имао од почетка и надам се да се то види на паркету", обајснио је Митровић.

Изабраници Дејана Радоњића следећу утакмицу у Евролиги играју против екипе Макабија.

"Ново гостовање, још један одличан противник на домаћем терену. Вруће гостовање јер Израелци играју пред пуним трибинама тако да се тамо чека сјајна атмосфера. Пробаћемо да се одморимо, пре свега, до четвртка. Надамо се да ћемо имати још неког играча на располагању до тада и да са расположивим снагама одемо и покажемо зубе као и у Истанбулу и против Будућнсти", закључио је Митровић.  

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво