Читај ми!

Лицитирајте за уникатне патике осликане по жељи Новице Величковића, помозите малој Елени

Уникатне патике које је по жељи легендарног капитена Партизана Новице Величковића осликао карикатуриста Илија Сармеш познатији као Сармагедон, дате су на аукцију на сајту "Лимундо", а сав новац од продаје биће усмерен за лечење мале Елене Крстивојевић.

Црно-беле патике које су уникатно осликане по жељи Новице Величковића сада су на аукцији на сајту Лимундо.

У сличним патикама, такође са насликаним Партизановим грбом, Величковић се недавно, на утакмици против Анадолу Ефеса у Штарк арени, опростио од играчке каријере и црно-белог дреса.

Сав новац од продаје патика биће усмерен за лечење мале Елене Крстивојевић (2019) која болује од ретке генетске прогресивне болести.

Болест карактерише неспособност организма да правилно разграђује сложени шећер у ћелијама тела. Акумулација шећера у организму утиче на многе телесне органе и системе, укључујући и централни нервни систем.

Реч је о изузетно тешкој и прогресивној болести која се у случају да се не лечи манифестује губитком основних функција, а прате их и многи други здравствени проблеми, као што су проблеми са слухом и видом, респираторне инфекције, проблеми са јетром, срцем, ментална ретардација, озбиљне коштане и мишићне абнормалности које доводе до преране смрти.

Елени је што је пре могуће потребна трансплантација коштане сржи. У Србији није пракса да се ради трансплантација коштане срже за ову болест, а до сада ниједно дете са овом дијагнозом није лечено у Србији па су родитељи одлучили да потраже решење у иностранству.

Средства су Елени потребна за трансплантацију коштане сржи, за рехабилитацију, специјалистичке прегледе, операцију катаракте, контроле, физикалне, дефектолошке и логопедске третмане, хидротерапије, хипотерапије, лабораторијске анализе, лекове и суплементе, као и за путне трошкове и смештај у иностранству који изискују доста новца који њени родитељи не могу сами да обезбеде.

Елени можете помоћи и слањем СМС поруке 1084 на број 3030, као и на многе друге начине наведене на сајту фондације "Буди хуман".

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво