Читај ми!

Комеморација Дуди Ивковићу, емотивни опроштај Обрадовића и Даниловића

Душан Ивковић је био господин, тренер, учитељ, ментор, човек који брзо мисли и човек са даром да усрећи друге људе и без њега српска и југословенска кошарка не би биле исте, рекли су говорници на комеморацији нашем прослављеном тренеру у Скупштини Србије.Председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић емотивно се опростио речима да је поносан што му је за живота рекао да га воли.

"Савез не би био то што јесте без Дуде, као и српска, европска и светска кошарка", рекао је он.

"Кошарка је била његов живот, поносан сам што сам му за живота рекао да га волим, поштујем и целог живота ћу га волети, као и његову фамилију. У последње време није прошао дан а да се не чујемо. Пре сваке битне одлуке у кошарци и животу, саветовао сам се с њим. Он ће увек бити мој селектор, као други отац, изнад свега ће остати моја љубав према њему, нека му је слава и хвала", рекао је Даниловић.

Тренер Партизана Жељко Обрадовић, кум, играч, потом и сарадник Дуде Ивковића истакао је да је отишао човек "који му је био све".

"Његово наслеђе је огромно, помагао је играчима да буду људи. Дуда ме је позвао у репрезентацију 1988. године, имао је велико поверење у мене, научио ме је да утичем на млађе играче. Смисао за хумор му је био невероватан. Имао сам велику трему да му саопштим да нећу више играти кошарку и да ћу бити тренер, а он ме и тада релаксирао", рекао је Обрадовић.

Пре извесног времена, дао ми је највећи комплимент у животу, рекао ми је да имам невероватну интуицију, додао је Обрадовић.

"Дуда је имао брзе мисли и реакције, понекад би пренаглио, али је увек био спреман да се извини. Када је 1992. године Партизан избацио Кнор, када смо прошли на фајнал-фор, тада смо у четири ујутро причали о кошарци и ротацијама у одбрани. Потом ме је позвао да будем помоћник у репрезентацији, три године смо, захваљујући његовој организацији, играли у Грчкој и остали смо тим упркос санкцијама."

"Оставио је велики траг у Грчкој, постали смо почасни грађани Атине и Пиреја. Шокирала ме је вест о његовој смрти, обавио сам тренинг, покупио сам сина, који није био тужнији у животу, и отишли смо до Нене и деце. Моја деца су га обожавала, био је посебан човек", поручио је Обрадовић.

Комеморацији је присуствовао и председник Александар Вучић који је рекао да је поносан што је Србија имала таквог човека и да, иако је физички отишао, никада није отишао из Србије, нити ће га Србија заборавити. 

"Био је истовремено и велики господин и београдски мангуп и увек је држао не само до себе, већ и до других", рекао је Вучић и додао да је, иако се нису слагали око многих ствари, Ивковић на њега оставио утисак озбиљног и посвећеног човека. 

У име СД Раднички од Дуде се опростио председник Саша Јовичевић.

"Пре Дудиног повратка, Раднички је био осуђен на пропаст. Дуда је био храбар човек и ухватио се укоштац са проблемима. Остаћемо лојални Радничком, лојални Дуди и нећемо га разочарати", рекао је Јовичевић.

Од Душана Ивковића опростио се и Предраг Пантовић, пријатељ породице.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво