Читај ми!

Величковић: Хвала Партизану на свему; Вујошевић: Новица је ово заслужио

Легендарни капитен Партизана Новица Величковић у мечу против Ефеса опростио се од црно-белог дреса. Дугогодишњи капитен захвалио се клубу у којем је провео највећи део каријере и који му је "живот дао".

У мечу Партизана и Ефеса, који је организован у његову част у "Штарк арени", Величковић је ушао у финишу полувремена и након непуна два минута игре ставио је тачку на каријеру дугу 17 година.

Величковић је у дресу Партизана одиграо 509 утакмица, освојио је 13 трофеја за десет сезона, а пригодан поклон уручили су му председник клуба Остоја Мијаиловић и легендарни фудбалер Партизана Саша Илић, као и екипа Ефеса.

"Нажалост, данас је напустио Дуда Ивковић, хтео бих да захвалиум што је радио за нашу и светскуу кошарку за мене лично, са сваки савет који ми је дао. Нек му је вечна слава", рекао је Величковић уз велике емоције.

"Захвалио бих се мојој породици, Дулету Вујошевићу, Саши Даниловићу на свему што је урадио за мене. Ту су људи који су ми помогли у каријери, погоотво моји саиграчи, јер да њих није било, не би ни је био ошто што јесам. Хвала Партизану на свему што ми је у зивоту дао. Пробао сам само да вратим делић, исто како и вама навијачима, хтео сам да вратим за сву енегију свих овиг година", рекао је Величковић.

Он је пожело срећу екипи и новом тренеру Жељку Обрадовићу.

"Жељку и екипи желим сву срећу, Партизанова публика знала је да чени борбеноси и то само имам поручим. Хајде да се сви загримо и отпевамо "Где год да ти играш ту су твоји гробари", рекао је Величковић, који је започео певање у ком му се прикључила цела хала.

"Хвала за све, бићу навијач. Десет незаборавних година и емоција, хвала", поручио је за крај Величковић.

Бивши тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић изјавио је да је крај играчке каријере Новице Величковића, у неку руку тужан, али да је дугогодишњи капитен црно-белих заслужио величанствен опроштај.

"Преносио је заразну жељу за победом на целу екипу. Направио је велику каријеру, значајну за Партизан. Када дође овакав дан да се опрашта од кошарке из биолошких разлога. Крај каријере с једне стране величанствене, јер је дотакао врх, а са друге стране свима нама који га волимо и знамо колико је уложио, а пратио сам од првог дана тај развој, мало и тужно, рекао је Вујошевић на Величковићевој опроштајној утакмици. 

"Ако се једног дана буде стављала нека плоча са именима људи заслужним за Партизан, његово име ће сигурно бити уписано златним словима, додао је најтрофејнији тренер црно-белих.

"Основни разлог због ког сам дошао је управо Новичин опроштај. Мислим да је он то заслужио и имао је увек захвалност", поручио је Вујошевић.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво