Читај ми!

Туга у Грчкој због смрти Дуде Ивковића

Бројни грчки медији се опраштају од Душана Дуде Ивковића, који је преминуо данас у 78. години, а сви се сложу да је отишао велики Душан.

Легендарни кошаркашки тренер Душан Дуда Ивковић преминуо је јутрос у болници у Београду, потврђено је РТС-у из Кошаркашког савеза Србије.

Познати грчки сајт sport24.gr посветио је насловну страницу Ивковићу, уз констатацију да кошаркашки свет тугује.

"Светска кошарка тугује. Велики Душан Ивковић, један од највећих европских тренера у историји, преминуо је у 78. години, после легендарне каријере на клупама бројних тимова, а његово име се повезује са безброј успеха", наводи се у тексту.

Ивковић је на насловници и "Газете", која цитира легенду грчке кошарке, Василиса Спанулиса.

"Збогом наставниче, лидеру, господару кошарке. Ти си био и остаћес симбол кошарске", опростио се Спанулис.

Лист "Катимерини" наводи бројна тренерска достигнућа Ивковића током 46-годишње тренерске каријере, уз подсећање да је Дуда изабран у Кућу славних ФИБА 2017. године, а да је престао са тренерском каријером 2016. године у турском Ефесу.

Грчки "Грик сити тајмс" је означио Ивковића као једног од најутицајнијих европских и светских тренера, уз подсећање да је у Грчкој водио ПАОК, Арис, Паниониос, Олимпијакос и АЕК.

Поводом одласка у легенду прослављеног тренера Душана Дуде Ивковића огласили су се и опроштај исказали бројни домаћи и инострани клубови, играчи, поштоваоци, као и цела спортска јавност у Србији и Европи.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво