Читај ми!

Богдановић и Атланта стали на корак до циља, Милвоки у великом финалу НБА

Кошаркаши Милвокија играће против Финикса у великом финалу НБА лиге, пошто су освојили Источну конференцију победом од 4-2 над екипом Атланте. Хоксима није помогао ни одлични Богдан Богдановић који је последњих неколико седмица наступао упркос повреди колена па је Милвоки у шестом мечу направио одлучујући брејк резултатом 118:107.

"Јастребови" су тако остали на јединој титули из 1958. године и мораће да сачекају нову шансу, али је јасно да је долазак Богдановића био пун погодак који је франшизи из Џорџије омогућио да дође до саме завршнице такмичења.

Овога пута Милвоки је био јачи, чији је подвиг још већи када се узме у обзир чињеница да у последња два меча није било прве звезде Јаниса Адетокумба због повреде.

Изабраници Мајка Баденхолзера трећи пут у историји су освојили конференцију и надметаће се за други шампионски прстен – једини до сада освојили су 1971.

Питање је да ли ће се Грк опоравити за окршаје са Сансима који ће имати више времена за одмор, али Милвоки је сада пун самопоуздања јер је претходно елиминисао првог фаворита за титулу, тим Бруклин нетса.

Што се тиче шесте утакмице у финалу Истока,  гости су је решили серијом тројки на почетку треће четвртине. Атланта се до тада држала, имала је мали заостатак, али је онда кренула рафална паљба ривала.

За неколико тренутака Милвоки је отишао на +12, у трећој деоници убацио чак 44 поена и Хокси су до краја само успели да ублаже пораз.

Богдановић је на терену провео више од 36 минута и за то време постигао 20 поена (7/12 из игре, 2/5 тројке), уз два скока, три асистенције и по три украдене и изгубљене лопте.

Једини ефикаснији од њега био је Редиш са 21 поеном, док је Тре Јанга после повреде подбацио и за 35 минута постигао 14 поена, уз катастрофалан шут из игре (4/17).

На другој страни, Крис Мидлтон је потпуно заменио Адетокумба и водио саиграче до тријумфа са 32 поена, четири ухваћене лопте и седам успешних додавања, а одличан је био и Џру Холидеј са 29 поена и по девет скокова и асистенција, четири украдене лопте и две блокаде.

Велико финале почиње у ноћи између уторка и среде, а домаћин ће бити Финикс.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво