Читај ми!

"Рекла сам 'да ли је могуће' кад су досудили фаул на крају 40. минута, али – има Бога"

Кошаркашице Србије направиле су велики подвиг и победиле Шпанију у четвртфиналу Европског првенства. Српкиње су биле боље од противника, али и од судија, па су на крају дошле до великог славља после продужетка резултатом 71:64.

"Лавице" су преживеле велику неправду у самој завршиници регуларног дела, када су судије домаћину поклониле шансу за тријумф.

Шпанија је имала напад за победу, наш тим је направио мали фаул, па онда још један, а судије су досудиле два слободна бацања иако Шпанија није упутила шут, већ је фаул био на земљи.

Наша селекторка Марина Маљковић тражила је да судије погледају снимак, али су они остали при спорној одлуци. Увиња је погодила прво и промашила друго слободно бацање, па се ушло у продужетак.

"Било ми је много тешко када су досудили та два пенала на крају 40. минута. Помислила сам 'да ли је могуће'. Немојте то да радите, пустите нас да играмо кошарку. Ако су боље, нека нас победе. Али, нису боље. Увек кажем – има Бога. Вратило се", истакла је Невена Јовановић.

Јовановићева је потом у продужетку постигла тројку и оверила тријумф своје екипе, а на крају је завршила са 15 поена.

"Нећу да кажем да смо им наплатили за све оне поразе, али, баш ми је драго да смо коначно победиле Шпанију."

За крај, подвукла је да су борбеност и заједништво највећи квалитети ове екипе.

"То је оно што нас краси. Увек искочи неко други. Није једна, није друга, него све. Све знамо шта да очекујемо и шта да радимо када уђемо на терен. Сада се исплатила сва та борба, све муке...", закључила је Јовановићева.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво