Читај ми!

Бакси и Хокси почињу финале Истока – Јанис против Треја, неизвестан наступ Богдановића

Милвоки бакси и Атланта хокси ноћас играју први меч Источне конференције НБА лиге. Екипа из Висконсина важи за фаворита, тим из Џорџије већ је превазишао очекивања и то може та му буде главна предност. Наступ српског репрезентативца Богдана Богдановића у финалу Истока неизвестан је због повреде колена.

Мало ко је очекивао финале Источне конференције између Милвокија и Атланте, али ове две екипе показале су да се не боје ни, на папиру, далеко јачих тимова и заслужено се боре за место у великом финалу.

Бакси су велики фаворити. Предвођени некадашњим двоструким МВП-јем лиге Јанисом Адетокумбом, дају им се далеко веће шансе за пласман у финале НБА лиге.

Екипа Милвокија има значајно веће искуство од момака из Атланте. Бакси су већ играли финале конференције, заправо су једини од четири екипе које су остале у завршници са таквом биографијом.

Своју моћ показали су у серији против Бруклина, где су после седам тешких мечева извојевали пласман у финале Истока.

Екипа је у току сезоне појачана искусним Пи Џеј Такером, а поред "грчког фрика" главну снагу чине Џру Холидеј и Крис Мидлтон.

Иако су Бакси фаворити, то може да буде додатни подстрек за Атланту, која је у прва два кола елиминисала боље пласиране Њујорк никсе и Филаделфију севентисиксерсе.

Главна узданица Хокса је маестрални Тре Јанг, који у плеј-офу просечно бележи 29 поена и 11 асистенција, док му велику подршку пружају Џон Колинс и Богдан Богдановић.

Српски репрезентативац већ неко време муку мучи са повредом колена и још није познато да ли ће и колико моћи да помогне екипи у финалу Истока, које Хокси играју после невероватних 50 година.

Предност Хокса је и тренер Нејт Мекмилан, који је у току сезоне добио прилику уместо смењеног Лојда Пирса и од екипе која се бори за плеј-оф направио финалисту конференције.

С друге стране, Мајк Баденхолзер има много веће искуство, али га прати репутација човека који не уме да игра плеј-оф серије и на њему, али и комплетним Баксима, је велики пристисак фаворита, који Хокси не осећају и немају шта да изгубе, јер су већ превазишли очекивања ове сезоне. 

Физичка спрема могла би да буде икс фактор у овој финалној серији, пошто су обе екипе исцрпљене дугим полуфиналним борбама.

Бакси имају предност домаћег терена, што би могло да представља важан фактор, иако је Атланта претходне ривале елиминисала без обзира на то што су серије почињали мечевима на страни.

Прва утакмица финала Истока игра се у ноћи између среде и четвртка, од 2.30 у Висконсину.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво