Читај ми!

Кокошков задовољан: О томе је причао и Саша Ђорђевић

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Игор Кокошков веома је задовољан наступом екипе на Акрополис купу у Атини. Србија је освојила трофеј на припремном турниру, убедљиво победивши Порторико, Мексико и домаћина Грчку.

Кокошков је истакао да је то добра припрема за предстојећи квалификациони турнир за Олимпијске игре и навео да се већ сада у игри види оно што краси српску селекцију.

"Честитке момцима, њима иду заслуге увек. Идентитет ове групе, увек смо тако играли, дуги низ година. Борбеност, приступ, физикалност, професионализам и енергија, која се никада није доводила у питање. Ми смо то увек контролисали, високу енергију, а мотив никад није изостајао", почео је Кокошков.

Шеф стручног штаба присетио се и колеге Салета Ђорђевића, од којег је наследио многе ствари у тиму "орлова".

"Имали смо доста изгубљених лопти, нисмо одговорили на њихову физикалност, 12 изгубљених у првом полувремену. Радују асистенције, играмо несебично. Играмо један за другог. Добра енергија. Причао је о томе и Саша Ђорђевић као селектор. Момци су прави. Поносан сам са тог аспекта."

За крај је навео да су репрезентативци врло брзо успели да пређу са клупских на репрезентативне обавезе.

"Одиграли смо три утакмице у четири дана, имали један контакт тренинг. Опоравили смо играче и физички и ментално, били су у овоме што радимо. Психичка припрема је била импресивна, заборавили су на дугу сезону. Тактички су доста усвојили, апсорбовали, изгледали смо као тим на овом нивоу", закључио је Кокошков.  

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво