Читај ми!

Почело финале Запада – Букер водио Финикс до победе над Клиперсима

Кошаркаши Финикса савладали су на свом терену Ел-Еј клиперсе са 120:114 и повели са 1:0 у финалној серији Западне конференције НБА лиге. Девин Букер остварио први трипл-дабл у каријери, на другој страни расположен је био Пол Џорџ.

Где су стали против Денвера, Санси су наставили против Клиперса – забележили су тријумф против екипе из Лос Анђелеса 120:114 и повели са 1:0 у финалној серији Запада.

Девин Букер био је незаустављив, забележио је први трипл-дабл у НБА каријери, али мало је недостајало да гости тројкама у финипу меча направе велики преокрет.

Меч је током већег свог тока био изједначен, а Санси су одлучујућу предност стекли у првој оловини последње деонице, када су стигли до осам поена предности.

У последња два минута ушли су са вођством од 116:106, али је уследила серија Клиперса од 8:0 и меч је ушао у неизвесну завршницу.

Ипак, Букер је још једнм преузео ствари у своје руке, прво снажно закуцао, а онда са линије за слободна бацања донео коначан тријумф екипи Монтија Вилијамса.

Букер је меч завршио са 40 поена (18 у трећој четвртини), 13 скокова и 11 асистенција, док га је пратио Диандре Ејтон са 20 поена. У пораженој екипи истакао се Пол Џорџ са 34 поена, Реџи Џексон додао је 24.

Треба истаћи да су обе екипе играле некомплетне. У тиму Санса због ковид протокола није играо Крис Пол, док у гостујућем тиму због повреда није било Каваја Ленарда и Сержа Ибаке.

Финикс је повео са 1:0 у финалној серији, а други меч се такође игра у Аризони.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво