Читај ми!

Италијански медији хвале Ђорђевића после освајања шампионске титуле

Виртус Болоња је после двадесет година шампион Италије што је посебан повод да буду тема у италијанским медијим. Уз анализе протеклог првенства посебно истакнута улога стратега „црних“ Саше Ђорђевића уз подсећање на његов повратак у тим само 24 сата након његовог искључења.

Екипа Виртуса из Болоње је постала нови шампион Италије пошто је и четврти пут у финалу надиграла Армани, овога пута са 73:62, а тренер Саша Ђорђевић је после меча посебно похвалио свој тим.

"Били смо одлични. Поносни смо и ово је први корак ка многим финалним утакмицама какве заслужујемо. Јако сам поносан на ове момке, мислим да оваквих као што су они нигде нема. Све ово посвећујем навијачима, целој екипи и свима онима који су изгубили годину дана баскета. Будућност? Не знам, сада мислим само на то да достигнемо Kуп.", изјавио је Саша Ђорђевић.


Након 20 година Виртус Болоња је поново освојио шампионат Италије. То је њихова шеснаеста победа на шампионату, након победе над Олимпијом Милано. Милански тим је био уморан, пишу медији, након Финал Фоур у Еуролеги те није доживео успех. Италијански медији су одмах након утакмице објавили коментаре о томе да су Белинели и Теодосић једноаставно били "супер" и да су били одлучујући за победу Ву нери (црни) како их називају. Такође се може прочитати да је јасно да је тим играо за свог тренера.

Медији подсећају да се Александар Ђорђевић вратио на позицију тренера Виртуса само 24 сата након његовог искључења поводом кога је тим издао и обавештење за штампу у коме су изјавили да су изузетно задовољни због конструктивног сусрета између Виртуса и Ђорђевића и да су срећни што ће наставити заједно након што је у марту 2019. постао њихов тренер.

Медији су тада писали да је Саша моtитациони коуч, пре него техничко-тактички те да је то наследио када је постао легенда европског баскета. Он је одличан у процесу конструкције, побољшања и раста тима, али можда није баш доличан томе да доведе тим до следећег корака тј. победе.

Слична судбина какву је доживео у Бајерн Монаку. Након што је само 24 сата након те одлуке враћен на место тренера дневни лист Република је писала да је одлука била збрзана, вероватно након пораза Виртуса од стране Сасарија док Белинели није играо што је изазвало велике критике у свету баскета.

Kоријере дела сера је тада коментарисао одлуку тима да врати Ђорђевића јер нису успели да добију Серђа Скариола и Желимира Обрадовића који или нису могли или нису хтели да прихвате понуду. И уговор са Симонеом Пјаниганијем који је на челу најважнијег кинеског тима у Пекингу није потписан као ни онај са Луком Банкијем. Kоријере је тада писао да се клуб плашио да ће са Ђорђевићевим одласком изгубити и Теодосића, србина као што је и Саша који је доста тражен у Европи, а и пријатељ је са Сашом. Стефану Марковићу је, након бурног твита после одлуке клуба, опроштено иако је изјавио да су они који су на челу тима неспособни.

Вечерас је Ђорђевићева Болоња шампион Италије. Виртус је вечерас - пише лист Ил Ресто дел Царлино, носио на леђима читав град Болоњу, све оне који носе у срцу белоцрне, људе који су вечерас још поноснији што су болоњези. Ово је и симболична победа, пише лист, која стиже после дуге пандемије која нам је одузела боје и радост али које су се вратиле на небо изнад Болоње.

Ово је историјски моменат за град и море навијача се слило на Пјаца Нетуно и Пјаца Мађоре након што су претходно гледали утакмицу у многим баровима и кафићима. У траторија Далл'Олио пуно њих се окупило бацајући петарде и певајући. Центар Болоње је већ у 21 био крцат људима који су носили италијанску заставу као и заставу Виртуса уз ватромет.

Председник Региона Емилија Ромања, Стефано Бонаћини је честитао тиму „Ово је било ремек дело Виртуса који су након двадесет година шампиони Италије са резултатом 4-0 против Милана".

Победа која заслужује славље и шампањац након 20 година.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво