Читај ми!

Јокић добија највећи уговор у историји кошарке

Никола Јокић постао је најкориснији играч у НБА лиги у сезони 2020/2021, а такав успех ће му вероватно донети највећи уговор у историји кошарке. Јокић би следећег лета требало да потпише уговор о продужетку сарадње са Денвером на још пет година, који би укупно вредео 241 милион долара.

Момак из Сомбора је постао први српски играч којем је то пошло за руком, први који је драфтован у другој рунди, а дошао до титуле најкориснијег и најслабије пласирани пик (41) у историји који је проглашен за најкориснијег играча.

Новинар И-Ес-Пи-Ена, Боби Маркс, истакао је да би Никола новим уговором могао да поруши све досадашње рекорде у најјачој лиги на свету.

Под условом да остане садашњи селери кеп, Јокићев нови супермаксимални уговор би вредео 241.000.000 америчких новчаница - у првој сезони (2023/2024), зарадио би 42,6, а у последњој 54,8 милиона долара.

Уколико се то оствари, не само да ће пробити незамисливе границе, већ ће му се вероватно и остварити жеља да комплетну НБА каријеру проведе у франшизи из Колорада.

Тренутно је најплаћенији двоструки МВП Јанис Адетокумбо, чији петогодишњи уговор вреди 228.200.000 долара.  

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво