Читај ми!

Србија у најјачем саставу напада пласман на ОИ, Кокошков саопштио списак

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Игор Кокошков саопштио је списак од 25 играча који ће му бити на располагању за квалификациони турнир за Олимпијске игре, који се одржава у Београду од 29. јуна до 4. јула.

Мушка сениорска репрезентација Србије ће од 29. јуна до 4. јула играти на ФИБА Олимпијском квалификационом турниру, где ће се борити за прво место и одлазак на Олимпијске игре у Токију.

Турнир се одржава у Београду, у дворани "Александар Николић", а осим Србије учешће ће узети национални тимови Италије, Порторика, Сенегала, Филипина и Доминиканске Републике.

"Орлови" ће се такмичити у групи А против Доминиканске Републике и Филипина, док ће се Порторико, Италија и Сенегал такмичити у групи Б.

По два тима из сваке групе ће се пласирати у полуфинале, које је на програму 3. јула. Финална битка за одлазак на Олимпијске игре у Токију биће одржана дан касније.

Селектор Игор Кокошков се одлучио за следеће играче:

Милош Теодосић, Стефан Јовић, Василије Мицић, Алекса Аврамовић, Богдан Богдановић, Данило Анђушић, Огњен Јарамаз, Бранко Лазић, Никола Калинић, Владимир Лучић, Огњен Добрић, Драган Милосављевић, Немања Бјелица, Дејан Давидовац, Филип Петрушев, Далибор Илић, Никола Милутинов, Бобан Марјановић, Мирослав Радуљица, Ален Смаилагић. Марко Гудурић, Никола Јокић, Алексеј Покушевски, Вања Маринковић, Немања Недовић.

Прво окупљање репрезентативаца заказано је за 12. јун у Београду. У склопу припрема, планирано је учешће на "Акрополис купу" у Атини и један припремни меч у Београду, који ће се играти неколико дана пре почетка квалификационог турнира. 

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво