Читај ми!

Звезда најбоља у региону – освојена титула у АБА лиги и карта за Евролигу

Црвена звезда савладала је Будућност 67:60 у мајсторици финала АБА лиге и пети пут у историји освојила титулу у регионалном такмичењу. Црвено-бели су тријумфом стекли право да наредне сезоне играју у Евролиги.

Слично као пре две године, пет неизвесних утакмица између Звезде и Будућности морало је да се одигра како би се сазнало име шампиона. И још једном су црвено-бели изашли као победници у дуелу са Подгоричанима и освојили нову титулу у АБА лиги.

Звезда је била боља током читавог тока одлучујуће, пете утакмице овогодишњег финала, док се Будућност постарала да борба за трофеј буде занимљива до самог краја, или макар до последња два минута.

Није занемарљива била ни помоћ навијача који су, за разлику од претходних мечева, у великом броју испунили трибине дворане "Александар Николић".

Важност утакмице везао је руке играчима обе екипе на почетку меча, а то се посебно видело на Џордану Лојду. Најбољи стрелац Звезде промашио је прва четири шута на утакмици, потпуно некарактеристично за њега.

Будућност је повела 11:8 и то је било једино вођство гостију на овом мечу. Звезда је одмах узвратила серијом 7:0, дошла до предности коју није испустила до краја.

Одличну партију, вероватно најбољу у црвено-белом дресу пружио је Лендри Ноко, који је утакмицу завршио са 17 поена и 12 скокова. Камерунац је контролисао дешавања у свом рекету, док је био изузетно активан у офанзивном скоку.

Звезда је у неколико наврата бежала на седам поена предности, али се Будућност упорно враћала, све до последњих неколико минута. Гости у завршници нису успевали да погоде за три поена, иако су били веома упорни у покушајима.

Марко Симоновић постигао је тројку средином последње деонице, што су били његови први поени у финалној серији, али изузетно значајни за коначан исход.

Када је Лојд на 28 секунди пре краја меча тројком донео Звезди осам поена предности, било је јасно да за госте наде више нема и да трофеј остаје у Београду.

Лојд је утакмицу завршио са 15 поена, док је Добрић додао 12.

У екипи Буућности најбољи је био Џастин Кобс са 21 поеном, а велики хендикеп за екипу Дејана Милојевића било је изостанак центра Вилија Рида због повреде.

Звезда је тако одбранила титулу освојену пре две године, пошто прошла сезона није завршена због пандемије коронавируса.

Црвено-бели су освојили пету титулу регионалног шампиона и наредне сезоне играће елитно такмичење - Евролигу. 

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво