Читај ми!

Маестрални Мицић одвео Ефес у финале Евролиге

Кошаркаши Анадолу Ефеса први су финалисти Евролиге, пошто су у првом мечу на фајнал-фора у Келну надиграли московски ЦСКА резултатом 89:86. Феноменалан меч одиграо је најкориснији играч такмичења Василије Мицић убацивши 25 поена.

Рано стечену предност у првом кварталу (25:15, полувреме 49:37), који је добрим делом дошао након одличног шута за три поена и контроле скока, екипа Ергина Атамана је одржавала и сачувала до самог краја меча, и изборила ново финале у најјачем клупском такмичењу на континенту.

Истина, ЦСКА је у последњем кварталу успео да запрети, спусти разлику на једноцифрен износ (83:80) на три минута до краја, 87:86 у последњем минуту), али није имао снаге и енергије за преокрет. 

Одличну игру у редовима турског састава приказао је МВП сезоне и српски репрезнтативац Василије Мицић.

Он је заиста доминирао и за 36 минута на паркету убацио 25 поена (за један 6/7, за два 4/8, за три 3/6), поделио 6 асистенција у ухватио три скока.

Поред њега у белом-плавом дресу истакли си центар Сертач Шанли са 19 уз осам скокова, Родриг Бубоа је убацио 15, Шејн Ларкин 11 а Круно Симон 10 поена.

Код "армејаца", у чијим редовима није било дуже времена повређеног српског центра Николе Милутинова, најбољи су били Вил Клајбурн са 26, Италијан Данијел Хакет је постигао 17, Данац Ифе Лундберг је додао 15, док је Торнике Шенгелија забележио 10.

Ефес ће у финалу за титулу играти против бољег из другог полуфинала у којем се састају Барселона и Армани Милано, док ће ЦСКА у борби за треће место у Европи играти а пораженом из тог дуела који се игра од 21.00.

Фајнал-фор ове године игра се у немачком Келну, у дворани ”Ланксес", без присуства публике.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво