Читај ми!

Младе кошаркашице на припремама А тима Србије

Кошаркашице Србије ушле су у другу недељу припрема на Златибору, а стручни штаб тренутно на располагању има 25 играчица.

Како је саопштено на сајту Савеза, у претходним данима националном тиму прикључиле су се још и Саша Чађо и Николина Милић, а до краја припрема на Златибору, репрезентацији ће се прикључити још и Ивон Андерсон, Ана Дабовић, Александра Црвендакић и Невена Јовановић.

Селекторка Марина Маљковић први пут одлучила је да свим младим играчицама пружи шансу да више од месец дана раде са репрезентацијом и да прођу кроз цео њен систем рада.

"Дошле смо овде да дамо све од себе, свака колико може, како бисмо виделе где смо и шта смо. Трудимо се да схватимо све што нам тренери говоре и мислим да ће бити добро. За мене је огроман успех што сам овде на Златибору, то је награда за мој досадашњи рад. Осећам се почаствовано и желим то да оправдам. До сада у каријери нисам имала прилику да играм и тренирам са евролигашким играчицама, тако да сам срећна због те прилике и даћу све од себе. Умор је присутан код свих нас, али трудимо се да га занемаримо и концентришемо се на оно што је битно", рекла је 22-годишња Ивана Катанић.

Мишљење Иване Катанић дели и две године млађа Софија Олић.

"У односу на тренинге у Београду, много више радимо на кондицији и снази. Драго ми је што имамо овакав тип тренинга и мислим да ћемо много напредовати. Значи ми што радим са нашим тренерима, као и што имамо прилику да будемо на тренинзима са искуснијим играчицама. Добиле смо велику шансу да их упознамо, да много научимо од њих и да напредујемо уз њих", истакла је Олић.

Репрезентација Србије од 17. јуна учествује на Европском првенству у Валенсији, где ће у групној фази за противнике имати тимове Италије, Грчке и Црне Горе.

Месец дана касније, српске кошаркашице играће на Олимпијским играма у Токију, а противнице у групној фази биће тимови Канаде, Шпаније и Кореје.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво