Читај ми!

Богдановић одличан у победи, Вестбрук рекордер и трагичар

Тимском игром, у којој је Богдан Богдановић имао запажену улогу, Аталанта је надиграла Вашингтон са 125:124 упркос одличној игри Расела Вестбрука који је постао играч са највише трипл даблова у историји НБА лиге, али био и трагичар меча јер је промашио шут за победу у финишу меча.

Атланта је овом поведом на свом терену повећала шансе да се домогну четвртог места на табели Источне конференције, а Вашингтону је угрожен пласман у плеј-оф.

Расел Вестбрук је меч завршио са 28 поена, 21 асистенцијом и 13 скокова и остварио свој 182. троструки двоцифрен учинак ћиме је надмашио Оскара Робертсона, 47 година усамљеног на врху вечне листе са 181. трипл-даблом.

То је и њему и тиму слаба утеха јер је 32-годишњи момак из Лонг Бича промашио одлучујући шут на само две секунде пре краја меча.

На другој страни тим победника је демонстрирао сјајну тимску игру што илуструје и податак да су чак тројицу играча који су постигли више од 20 поена.

Тре Јанг је убацио 36 поена, Џон Колинс стигао до 28, а наш Богдан Богдановић је био сјајан и меч завршио са 25 поена уз седам постигнутих тројки.

Атланта је ако остварила четврту победу у последњих пет сусрета, осму везану код куће и повећала шансе да у доигравање уђе са четвртог места.

Атланта је добро ушла у меч и добила прву четвртину али су у другој гости начинили преокрет и полувреме завршили са минималном предношћу.

И друго полувреме је настављено у истом стилу да би се ушло у драматичну завршницу у којој је Вестбрук постао трагичар.

У борби за четврту позицију Атланти су преостале још три утакмице које ће играти на домаћем терену, а већ на два дана их поново очекује нови дуел управо са Вашингтоном.

Кошаркаши Сан Антонија убедљиво су надиграли Милвоки са чак 146:125, а утакмицу су практично добили већ у првом полувремену у коме су убацили 87 поена и поставили нови клупски рекорд по броју поена за једно полувреме. Индијана је на гостовању надиграла Кливленд са 111:102, а Госден стејт је на свом терену био сигуран против Јуте са 119:116. 

Резултати НБА мечева:

Атланта - Вашингтон 125:124
Кливленд - Индијана 102:111
Мемфис - Њу Орлеанс 115:110
Сан Антонио - Милвоки 146:125
Голден стејт -Јута 119:116
Портланд - Хјустон 140:129


 

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво