Читај ми!

Драган Раца: Добио сам понуду који се не одбија

Девет година сам био у Кини, хтео сам да се вратим у Европу, имао сам неке контакте, али понудили су ми баш добар уговор који нисам могао да одбијем", рекао је за Тањуг српски тренер Драган Раца, након информације коју је наТвитеру објавио његов менаџер Миња Илић, да је постао најплаћенији тренер ван НБА лиге и америчке колеџ кошарке.

Раца је потписао трогодишњи уговор са кинеским прволигашем Вухан Дангаијем, а о финансијским детаљима ипак није желео да говори.

"Могу само да кажем да сам презадовољан", рекао је Раца додавши да ће се у клубу бавити свим кошаркашким питањима:

"Нећу радити само као тренер, бавићу се и осталим стварима како би се клуб даље развијао. Са мном ће сарађивати људи који су годинама уз мене и који су ми познати", истакао је српски тренер.

Раца је у досадашњој каријери био селектор Кипра, Либана и Северне Македоније. Тренирао је Андору, грчки Ираклис и Патру, кипарске клубове АЕЛ Лимасол, АПОЕЛ, либански Сагесе и кинески Бејкон у коме је провео девет година.

"Када сам из Грчке лиге, која је тада била најјача, решио да одем у Азију, многи ме нису подржали. Прво сам отишао у Либан, где сам водио њихову репрезентацију и најбољи тим, са којим сам правио добре резултате. Потом сам отишао у Кину која је сада кошаркашки потпуно другачија земља. Отишао сам у право време, јер сада сви желе да иду тамо", рекао је Раца додавши да су данас улагања у кинеску кошарку неупоредиво већа и да велике корпорације финансирају клубове.

"Драго ми је да сам на добар начин развијао клуб као што је Бејкон. Звали су ме да се вратим тамо, али сам решио да одем у Вухан у који се највише улаже у овом тренутку. Имају визију, а за мене су неки нови пројекти увек изазов".

Ћерка Драгана Раце, Ивана, недавно је изабрана на женском НБА драфту са 28. позиције од стране Лос Анделес Спаркса.

"Ивана је од малена показивала таленат и харизму. Била је доминантна у свом узрасту, али се уз таленат узда и у свој рад и то је њен велики квалитет. Имала је велику жељу да оде у Лос Анђелес и та жеља јој се испунила. Она це у НБА отићи следеће године, док ће ове јесени играти за неку европску екипу", каже Раца.

Ивана је чланица сениорске репрезентације Србије, са којом се тренутно налази на припремама за Европско првенство и Олимпијске игре.

"Нама је свима драго што је одабрала да игра за Србију. Имала је понуду да игра за репрезентацију Грчке, за коју је наступала на незваничним турнирима у кадетском узрасту, али је она увек била опредељена за Србију и никада то није доводила у питање", истакао је Раца и нагласио да је дрес српске репрезентације била њена велика жеља.

"Рекла ми је да јој је прошле године много помогао индивидуалан рад у националном тиму са професором Илићем и селекторком Марином Маљковић. То јој је омогућло да много напредује и да касније буде изабрана у идеални тим конференције у женској колеџ кошарци", закључио је Раца.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво